A magyar dzsúdósport olimpiai sikere a somogyi megyeszékhelyen is érezteti hatását. Legalább húsz újonc érkezett a londoni játékok után a Kinizsi lakótelepi csarnokba.

Fontos versenyek várnak a második félévben is a kaposvári cselgáncsozókra. A sportolók épp ezért minden edzésen teljes erőbedobással készülnek.

- Még vissza van a diák és a serdülő korosztályok országos bajnoksága, úgyhogy jó néhány gyereknek visszavannak a versenyei. Az ifik, juniorok azok már lementek, valamint a felnőtt magyar bajnokság, a felnőtt első osztályú ob van van még vissza, ezek a legfontosabbak.  Én nagyon, nagyon szeretném, ha ezen a felnőtt ob-én megszületne Somogy megye első felnőtt bajnoki címe, nem elvárás de bízunk benne, hogy az ifjúsági Európa bajnoki bronzérmesünk Kárpáti Emese a női nehéz súlyban esetleg odaérhet az aranyéremre - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, Böröcz Zsolt.

Böröcz Zsolt edző a négyszeres magyar bajnok Fábos Kristóftól is szép eredményeket vár. Kristóf októberben lép tatamira az ob-n.

Kiss Krisztinára is rangos versenyek várnak az ősz folyamán, amiken szeretne aranyéremmel zárni. A kaposvári sportolónőnek hosszútávon is komoly tervei vannak a cselgánccsal: - Kijutni először is az olimpiára, a többi is nagyon szeretném ha arany lenne, a további is, meg a mostani verseny is, remélem sikerül. Szerintem teljesül is az álmom. -

A magyar dzsúdósport olimpiai sikere egyébként Kaposváron is érezteti hatását. Legalább húsz újonc érkezett a londoni játékok után a Kinizsi lakótelepi csarnokba. Az edzések minden hétköznap délután fél ötkor kezdődnek, és még lehet rájuk jelentkezni.

Címkék: tatami, cselgáncs, Böröcz Zsolt, judo, helyi, sport