Bán Dóra futamgyőztesként nyerte meg a vasárnapi középdöntőt Kalevala nevű lovával.

Így már biztos volt, hogy az esti döntőben is a rajthoz állhat.

Nézze meg a döntőt!

Rostás Klaudiának azonban sajnos nem sikerült a bravúr. A délelőtti futamon harmadikként lovagolt be a célba Zsombor nevű paripáján, így nem jutott tovább.

Dóra kiskora óta lovagol, eddig azonban a díjugratásban szerzett érmeket. Mindössze egy éve kezdett el a galoppozással foglalkozni, melynek eredményét a Nemzeti Vágtán is láthatjuk - mondta a döntő előtt a KaposPontnak Meiszterics László, a Meistro LK klubvezetője.

vágta

Dóra a középdöntő után portálunknak elmondta: - Nagyon jó érzés volt a győzelem. Számítottunk erre az eredményre, bár egy másik ló megszorongatott minket, de szerencsére az utolsó körre kifáradt, így elsőként sikerült a célba érni. Most próbáljuk minél jobban kipihenni magunkat a döntőre. A lovaglással és a díjugratással nyolc éve foglalkozom. Úgy kértek fel arra, hogy induljak a Nemzeti Vágtán. A lovat amivel versenyzem mindössze egy hónapja ismerem, igaz ő már azért edzésben volt.

Rostás Klaudia

 

 

Rostási Klaudia is boldog volt a nagyszerű eredmény után: - Nagy küzdelem és nagy meglepetés volt a futam. Tudtuk, hogy gyorsabb lovakkal indulnak az ellenfelek, és a startnál is voltak problémák. Nem sok idő volt a versenyekre felkészülni. A Kaposvári Vágtára 2 hetet, az elődöntőkre pedighárom hetet gyakoroltunk, pihentünk. Amennyiben jövőre is lesz Kaposvári Vágta szeretnék újra nyeregbe ülni.

A döntőn a rajt nem sikerült Pán Dórának, ám nagyon szépen jött fel, több métert hozott be, ám ez kevés volt a sikerhez. A negyedik helyen végzett. Ám ez is nagy bravúr, hiszen 72 lovas közül érte el ezt az eredményt.

Gratulálunk Dórának!

Mint arról korábban beszámoltunk: a kaposvári Meistro Lovasklub három lóval indult a megmérettetésen: Báró Kaposvár, Kalevala Tapsony, Zsombor pedig Szilvásszentmárton színeiben indult. A versenyzők már pénteken felutaztak. Huszárruhát és kobakot kaptak, amit a verseny után is megtarthatnak. Pénteken a technikai értekezletet és pályabejárást, Szombaton délután pedig az előfutamokon indultak, ahol a szilvásszentmártoni, kilenc éves kora óta lovagló családanya, Rostás Klaudia és a tapsonyi Pán Dóra jutott tovább a középdöntőbe.

Címkék: tapsony, vágta, meistro, lovas, verseny, nemzeti, sport