Az edzők szerint minden fiatal előtt adott a lehetőség: a tehetség és a szorgalom szerencsés ötvözete ebben a sportágban is sikerre vezethet.

Az elmúlt évek legnagyobb kaposvári cselgáncs-sikerét érte el Kárpáti Emese az idén júniusban: a 15 éves versenyző bronzéremmel tért haza a montenegrói ifjúsági Európa-bajnokságról. A sportolónőt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetése köszöntötte,  és meg is jutalmazta a csütörtöki edzés előtt.

- Ilyenkor nagyon jó ünnepelni, amikor egy ilyen szép eredmény születik egy családban, mint a Kasi-családban, amelynek Emese is tagja. Ez azért is nagyon jó, mert akik elkezdenek sportolni, előttük már lesz egy példa - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgatója, Dér Tamás.

Emese érmét minden fiatal megnézhette és kézbe is vehette. A vezetőedző szerint ez a siker plusz motivációt ad a gyerekeknek is.

- Én úgy gondolom, hogy alapvetően befolyásolja őket, de folyamatosan ott van a lehetőség, az ügyesebb gyerekeknek el szoktuk időben mondani, hogy érdemes odafigyelnie, mert ezen a szinten is van esélye, hogyha komolyabban odafigyel. Természetes, ha a társ meg tudja csinálni a saját klubból, akkor én is könnyebben elhiszem, hogy innen ez lehetséges, mert adva vannak a lehetőségek, a feltételek - tette hozzá Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Böröcz Zsolt.

- Még mindig hihetetlennek tartom. Most már sikerült felfognom, de abban a pillanatban hihetetlen volt, el se hittem - Kárpáti Emese így gondol vissza pályafutása eddigi legnagyobb sikerére. A versenyző öt mérkőzést vívott a bronzéremig az EB-n. A siker elérésében sokan segítettek neki.

- Szeretnék köszönetet mondani az edzőimnek, Böröcz Zsoltnak, Kéki Mártonnak és Berecz Pálnak, akik sikeresen felkészítettek az Európa-bajnokságra, és az azt megelőző versenyekre. Köszönetet mondok az edzőpartnereimnek, nélkülük nem sikerülhetett volna a felkészülés. A junior női válogatott keret edzőjének is köszönet jár, és a szüleimnek is, akik mindig mellettem állnak és támogattak - mondta Emese.

Kárpáti Emese sikersorozata tovább folytatódhat: szeptember 20-án utazik el a porecsi junior Európa-bajnokságra, októberben pedig a magyar bajnokságon próbál szerencsét.

Címkék: cselgács, kárpáti emese, példa, judo, érem, sport