A Lovas Akadémia SC Kaposvár válogatott sportolónője a harmadik helyet szerezte meg a döntőben 10 éves, Very-N nevű lovával. Anita sikerének értékét növeli, hogy ő volt a legjobb női induló az egész mezőnyben. A somogyi sikerpáros idei visszatérése a lehető legjobbra sikerült.

Szabó Anita és Very N a ló hosszú sérülése után visszatért, és ismét elfoglalta a helyét a magyar díjugratás elit mezőnyében. A Lovas Akadémia párosa kiválóan teljesített a négy napos magyar bajnokságon. A rangos viadal résztvevői öt pályát teljesítettek, és a somogyi páros a nyolcadik helyen kezdett, majd az ötödik helyre lépett előre. A döntőben pedig még ezt is sikerült túlszárnyalni, így Szabó Anita értékes bronzéremmel gazdagodott.  

- Magasságra olyan, mint azok a nagydíjak, amiken részt veszünk egész évben. viszont fejben is jobban készül mindenki, mert magyar bajnokság, és komolyabb rangja van, mint egy egyéb nemtzetközi versenynek. és sokkal nehezebb, hogy két nap is két forduló van, ami kondicionálisan is megkérdezi a lovakat, hogy bírják-e - mondta a Lovas Akadémia SC Kaposvár lovasa, Szabó Anita.

A nagy siker értékét még tovább növeli, hogy Anita volt az egész mezőny egyetlen női indulója.

- Nem is számít, nem is foglalkozunk vele. Igy alakult, hogy Magyarországon ebben a generációban, amiben én vagyok, nincs is olyan női lovas, akinek lenne lova erre a magasságra. az utánpótlásban viszont kevés a fiú lovas, úgyhogy ez majd cserélődik - tette hozzá Anita.

Anita hű társa, Very N újra bebizonyította, hogy kivételes képességű ló. Miután kiheverte lábsérülését és felépült, a fokozatos terhelés után ismét a legjobbak közé került. A siker után a kaposvári páros szeretne újabb nagy eredményeket elérni a hazai és a nemzetközi mezőnyben.

- Abszolút nem lehet még mindig meghatározni, egy egészséges lóval is minden benne van a pakliban. Terbezünk, télen nagy versenyeken szeretnék szerepelni. Három hét múlva újra egy nagy versenyen fogunk szerepelni, csináljuk tovább - mesélte Anita.

A díjugrató magyar bajnokság döntőjét önök is végignézhetik: a Kapos Televízióban csütörtökön délután fél hattól közvetítjük felvételről a szép somogyi sikert hozó viadalt.

Címkék: Szabó Anita, díjugratás, női, sport, lovas, siker