Fiatal együttessel léptek pályára a kaposváriak első hazai mérkőzésükön. Ráadásul az erős komlói csapat várt rájuk.

- Második forduló a női NBI B-ben és a tavalyi bajnokcsapatot fogadtuk otthonunkban. Reményeink szerint 3-4 partira szeretnénk azért jók lenni, habár nagyon fiatal kis csapatunk van most. A Tollas Vivien 11 éves, a Laura 12 éves és a csapatnak a gerincét ők képezik, a két felnőtt mellett - mondta a Kaposvári Asztalitenisz Club edzője, Kátainé Váradi Gyöngyi.

Az elmúlt években szoros mérkőzéseket vívott egymással a két csapat.

- Többször játszottunk már a Kaposvár csapatával, úgyhogy egy picit erősebben jöttünk mi is. Nálunk is vannak utánpótlás játékosok, de most nem úgy álltunk fel, mert azért ez mindig rangadó szokott lenni, akármennyire is most egy picit gyengébb a csapat, itt Kaposváron sajnos, azért mindig jó meccsek szoktak lenni és hát ilyen ki-ki alapon zajlk a mérkőzés. Úgyhogy úgy gondoltuk, erősebb csapattal jövünk el - mondta a Bányász Sk sportolója, Tóth Andrea.

A kaposváriak szeretnének sokat fejlődni az előttünk álló években, és az edzőjük szerint erre minden esély adott.

- Ez egy érdekes kérdés, mert ugye meggyengült a Kaposvári Ac női csapata. Radócsai Dia abbahagyta a játékot, aki azért stabil 3-4 pontos volt a mi csapatunkban. De éppen ezért talán remélem, hogy egy két-három év múlva ez a csapat nagyon, nagyon jó lesz ezekkel a gyerekekkel, akiket nagyon korán be kellett dobni a mély vízbe és kénytelenek helytállni, és ügyesek a kislányok - tette hozzá Kátainé Váradi Gyöngyi.

Az érdeklődők több kiélezett mérkőzést láthattak, amelyekből döntően a vendégek kerültek ki győztesen, így vereség lett a vége. Másnap, Szekszárdon, szorosabb eredménnyel zárult a találkozó: lányaink jobban játszottak, de itt sem tudtak pontot szerzni. A kaposváriak NB II-es férfi együttese a Szabadbattyán ellen 16:2, míg a Polgárdi ellen 13:5 arányú vereséget szenvedett.

Címkék: Kátainé Váradi Gyöngyi, asztalitenisz, vereség, női, Kaposvár, sport