A lejátszott nyolc találkozón mindössze tízszer zörrent a háló, és három nulla-nullára végződő összecsapást is rendeztek. Ilyen volt a Mezőcsokonya-Somogyjád mérkőzés is.

A legnagyobb helyzetek is kimaradtak a parázs hangulatú Mezőcsokonya-Somogyjád találkozón. A vendégek a hajrában még a felső lécet is eltalálták, gólt azonban nem tudtak elérni. A mezőcsokonyaiak a meccs előtt még pont nélkül álltak a bajnokságban, a lefújás után azonban már nem, a végeredmény nulla-nulla lett.

- A mérkőzés elején még abban bíztam, hogy három pont lesz, nem egy. De, úgy gondolom, hogy a látottak alapján reális az egy pont. Úgy gondolom, hogy a biztos bennmaradás az a reális célunk. Meglátjuk, hogyan tudunk erősíteni, és akkor esetleg meggondoljuk még a célokat - mondta a Mezőcsokonya vezetőedzője, Bruncvig Róbert.

A újonc somogyjádiak a mérkőzés után egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a kilencedikek a tizenhatcsapatos bajnokságban.

- Nem vagyok teljes mértékben elégedett. Egy olyan mérkőzésen, ahol nem a játék, hanem a küzdelem dominált. Mindkét csapat nyerhetett volna. Végén azért a meccslabdát mi hagytuk ki. Összességében azt mondhatom, hogy az idegenbeli szereplésünk jónak mondható, de hazai pályán több pontot kell gyűjtenünk, hiszen hat kiesővel vagy öt kiesővel kell számolni - mondta a Szabadidő SE-Somogyjád vezetőedzője Szabó Ferenc.

A megyei első osztályú bajnokságban négy forduló után az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó kiskorpádiak állnak az élen. A második és a harmadik helyen két nyolcpontos csapat, a Marcali és a Csurgó foglal helyet. A tabella utolsó négy pozícióján a Somogyvár, a Kaposmérő, a Lengyeltóti és a Mezőcsokonya osztozik. A megyei élvonal küzdelmei a hétvégén tovább folytatódnak. Érdekesnek ígérkezik a Karád-Kiskorpád, a Somogyjád-Babócsa és a Lengyeltóti-Nagyberki összecsapás is.

Címkék: első osztály, megyefoci, bajnokság, mérkőzés, Somogy, sport