A dobogóra törő együttes felkészülését sérülések nehezítették, de a remények szerint hamarosan mindenki felépül majd.

Már a kezdés előtt meglepetés érte a kézilabdabarátokat Csurgón: a nagyatádi rendőrkapitányság ugyanis megtiltotta, hogy beengedjék a nézőket a sportcsarnokba. A somogyi klub tájékoztatása szerint ugyanis hiányzott egy tűzoltósági igazolás.

- Sok csurgói nevében mondhatom, hogy ez szégyen Csurgóra nézve, mert nem a szurkolók hibája ez. Van a csarnoknak egy menedzsmentje, miért nem csinálták meg? Ez nonszensz, kész, vége - mondta a csurgói törzsszurkoló, Pallag István.

- Elfogadtuk a helyzetet, semmi felhang nem volt, hogy tüntetés lesz emiatt, ehhez képest 10-15 rendőrautó itt van. Nem tudom, mit követtünk el...Valaki nem végezte el a feladatát, emiatt ezer ember nem szórakozhat - mondta a csurgói törzsszurkoló, Horváth Gyula.

Maga a mérkőzés, talán a váratlan előzmények miatt, nem indult túl jól a piros mezes hazaiak számára. Az elején a ceglédiek irányították a játékot, és tíz perc elteltével 6-4-re vezettek. Ezt követően magukra találtak a sérülésektől tizedelt csurgóiak, és négy gyors góllal rövid idő alatt előnybe kerültek. Az első félidő végéig Szöllősi, Országh és Vadkerti is betalált még, így 12:9 arányú CSKK-vezetés állt a táblán.
A második játékrész már jobban alakult csurgói szempontból: Bakó Botond együttese fokozatosan növelte előnyét, a védekezés pedig továbbra is jól működött. A találkozó végül 30:23 arányú hazai sikerrel ért véget. Országh és Szöllősi 7-7, Vadkerti pedig 5 góllal járult hozzá a diadalhoz.

- Tudtuk, hogy nehézz lesz, mert az első mérkőzés hazai pályán mindig izgalmasabb, a játékosok bizonyítani akartak és a legjobbat megmutatni, ráadásul a szurkolók is hiányoztak. Nehéz volt felvenni az utazósebességet és a ritmust - mondta a Csurgói KK vezetőedzője, Bakó Botond.

- Jól küzdött a csapatom, de már az első féidő végén látni lehetett, hogy ezt nem bírjuk végig. A Csurgó elővette azokat a páros kapcsolatait, amiket mi nem tudtunk lereagálni - mondta a Ceglédi KKSE vezetőedzője, Kökény István.

A CSKK szerdán a bajnok Veszprém otthonában lép pályára, szombaton pedig Vácon vendégszerepel majd.

Címkék: Cegléd, Csurgói KK, férfi, győzelem, kézilabda, sport