Az eseményen tiszteletét tette a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, Csötönyi Sándor is, a ringben pedig egy felnőtt Európa-bajnok is bokszolt Bacskai Balázs személyében. A kaposvári klubok jól helytálltak a megyei ökölvívó életet sokáig támogató idősebb Süllős Gyuláról elnevezett viadalon.

Második alkalommal rendezték meg Kaposvárott, a Munkácsy Gimnázium aulájában a Süllős Gyula ökölvívó emléktornát. A Süllős család a mai napig kiemelten támogatja a megyei ökölvívó életet, az országos szövetségben és a fővárosi Vasasnál is fontos szerepet töltenek be.

- Még mindig nagyon sokan vagyunk, akik ismerték őt, és még többen vagyunk, akik szerették volna megismerni. Egy kiváló embert vesztettünk el. Ezt a küzdelmet egy méltó ember neve fémjelzi, édesapámé, Süllős Gyuláé, aki már három éve nincs velünk. Az emlékét őrizzük - mondta a Somogy Megyei Ökölvívő Szövetség elnöke, ifj. Süllős Gyula.

A Nehézatlétikai Egyesület, a Ring SC Juta és a Ring SC Kaposvár, valamint a Balatonlelle mellett a fővárosi Vasas-Süllős, a Pécs és más vidéki fellegvárak is szorítóba léptek. Az országos szövetség elnöke szerint méltó kezdeményezés a torna Süllős Gyulára emlékezve.

- Az én helyettesemként rengeteget tett a hazai és főleg a somogyi ökölvívásért, jó magyar ember volt, nyílt szívű, igaz ember, és ez a torna nívós volt tavaly is, itt van a felnőtt Európa-bajnok Bacskai, aztán a válogatott Görbicz és a fiatalokra is nyugodtan állíthatom, nem lesz majd panasz - mondta a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Csötönyi Sándor.

Csötönyi Sándor szerint sokat számít, hogy immáron a boksz is részesül TAO-s támogatásból. Az országos szövetség elnöke személyes élményeket is őriz Kaposvárról.

- Még egyszer úgy volt, hogy én is idejövök Szekszárdi Dózsásként, Orbán Lacival, akkor még a színházban bokszoltunk, meg a Dózsa-pályán szabadtéren, nagyon nagy hagyománya volt, itt imádták a bokszot az emberek, ha ezt fel tudnánk éleszteni, akkor az örömteli lenne - tette hozzá Csötönyi Sándor.

A kaposváriaknak hagyományosan illik jól szerepelni a tornán, ezúttal a junior válogatottból hazatérő Tóth Richárd mellett a felnőtteknél Nagy Géza is szorítóba lépett, igaz, ő már részben edzőként dolgozik.

- Hát igazából ment az összehangolódás, kiegészíti a bokszot az edzőség, átlátom így a dolgokat, jobb így sokkal. + Hát igen, nem gyenge ellenfelet kaptam, többszörös válogatott, ifiben magyar bajnok, de hát azért van a nagy feladat, hogy megoldjam, képes vagyok rá, meg kell oldanom - mondta  Ring SC Kaposvár sportolója, Nagy Géza.

A kaposvári bunyósnak végül nem sikerült a bravúr, a többszörös válogatott Hegyi Barnabás túl nagy falatnak bizonyult, mint látható, technikai k.o.-val jobb volt a Vasas-Süllős versenyzője. A Ring SC Kaposvár válogatottja, Tóth Richárd viszont magabiztosan verte ellenfelét, a legharcosabb versenyző címet is kiérdemelve. Az Európa-bajnok Bacskai Balázs is egyhangú pontozással győzött. A színvonalas torna zárásakor a legeredményesebb edző cím is Kaposváron maradt, Vajmi Csaba érdemelte ki.

Címkék: ökölvívó, Süllős Gyula, emléktorna, edző, Kaposvár, sport