Elmondása szerint akkora a varázsa az ötkarikás játékoknak, hogy megéri miattuk négy évet spórolni.

Még az amerikai kosarast, Kobe Bryant-et is látta játszani Boldizsár Jánosné Londonban. A kaposvári pedagógusnak a 2012-es volt a harmadik nyári olimpia, amit a helyszínen tekintett meg.

- Voltaképpen gyerekkori álom volt, mindig dédelgettem ezt, hogy egyszer kijussak az olimpiára és ez megadatott 2004-ben az athéni görög olimpián. Ez részben utazásnak indult, részben olimpiának, de a varázsa, a hangulat, a légköre annyira megfogott, hogy, onnantól kezdve szinte beoltódtam, és mondhatnám azt, hogy azóta, ha egy mód van rá, akkor nem hagyom ki - mondta Boldizsár Jánosné.

Boldizsár Jánosné a nyári játékok során számtalan magyar sikert látott élőben.  

- Nyilván most a legfiatalabb élmények, amik jobban bennem vannak, így Pars Krisztián győzelme, de mondhatnám a régebbiektől Nagy Tímeát, vagy akár a helyezett női kézilabda csapatot, férfi kézilabdásokat, a vízilabdásokról nem is beszélve - tette hozzá Boldizsár Jánosné.

Az olimpiai játékok megszállottjának otthonában ereklyéből is akad bőven.

- Itt vannak a görög athéni olimpiának a kabalafigurái. Ezeket soha nem hagyom ki, és minden olimpiáról hoztam, úgy érzem, hogy ez egyik legjobban szimbolizálja az olimpiákat. Alatta örök emlékként a torinói téli olimpia a jégkristály fiú és hókirálylány - meséli Boldizsár Jánosné.

Természetesen Peking és London kabalafigurái is ott pihennek a számos emlék között, nem beszélve a belépőjegyekről, valamint a városokat szimbolizáló csecse-becsékről. Boldizsár Jánosné tagja a magyar olimpiai szurkolói klubnak is. 2008-ban például az egyik tornászversenyt a korábbi kétszeres bajnok Magyar Zoltán társaságában nézhette végig. De, vajon a három nyári és az egy téli olimpia közül melyik nyerhette el a legjobban a tetszését a kaposvári testnevelő tanárnak?

- Pekingnek volt egy keleties varázsa. Londonban most egy picit jó értelmebren vett hangulatilag lezserebb, bulisabb, dzsemborisabb, európaibb jellegű fesztivál volt. Görögország pedig maga az első mivoltával volt számomra nagyon érdekes. A téli olimpia az meg megint egy kuriózum, mert nagyon szeretem a korcsolyát, de néztem hokimeccset, síakrobatikát is, az megint egy kicsit más világ - mondta Boldizsár Jánosné.

Számos olimpiai bajnoktól kapott már aláírást. Gyűjteményét a jövőben tovább szeretné bővíteni.

2016-ig van még idő kedves nézőink! Érdemes tehát elővenni a malacperselyt, és gyűjteni a felejthetetlennek ígérkező brazil ötkarikás játékokra.

Címkék: Londom, Boldizsár Jánosné, megszállott, aláírás, olimpia, sport