A 46. alkalommal megrendezett tornán három NB I-es és egy NB II-es csapat lépett pályára, és hat mérkőzés szerepelt a programban. A formálódó kaposvári együttes a Palota RSC elleni rangadóval kezdte meg szereplését, és nagy csatában 2-1-es vereséget szenvedett a tavalyinál erősebbnek tűnő fővárosiaktól. A folytatásban már könnyebb dolga volt a játékba lendülő somogyi alakulatnak: Horváth Zsófiáék a házigazda Veszprém és a szombathelyi Vasi Akadémia ellen is 3-0-ra győztek. A KNRC Kaposvári Egyetem gárdája ezzel a második helyen fejezte be a küzdelmet. A tornát a Palota nyerte meg, a harmadik helyet a veszprémiek érdemelték ki.

A kaposváriak a Horváth Zs., Kondor T., Szívós, Pintér Zs., Harmath Zs., Récsei összeállításban kezdték a mérkőzéseket. Csitári volt a libero, csereként pedig Horváth K., Duduka, Szarka, Kárpáti és Fekete kapott lehetőséget.

- Új összeállításban léptünk pályára ezen a tornán, és folyamatosan javuló játékot nyújtottunk - összegzett Pálfy Marianna vezetőedző. - Július vége óta edzünk, és fontos volt, hogy most már mérkőzéseket is játsszunk. Ez a nap elérte célját, elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és szereplésével. Ha nem az első meccset játszottuk volna a Palotával, talán az első hely is összejöhetett volna, de így sem vagyunk elégedetlenek.

A lányok két hét múlva, az ifjúsági válogatott ellen játsszák első bajnoki mérkőzésüket Dömsödön. Ezt követi a TF elleni idegenbeli rangadó, majd október első hétvégéjén az első hazai összecsapás, a Veszprém ellen. A csapat szeretné az első nyolcban zárni a pontvadászatot.

Címkék: ezüstérem, KNRC, Veszprém, női, röplabda, sport