A mérőiek ezúttal a Tabot fogadták, és 1-1-re végeztek a nem túl magas színvonalú mérkőzésen. Meksz Gyula ezúttal nem kapusként, inkább támadóként próbált érvényesülni.

Legutóbb kapusként mentett pontot csapatának Meksz Gyula, a Kaposmérő játékos-edzője. A hajdani NB I-es futballista a Rákócziban még csatárként érvényesült, majd Siófokon már középpályás volt, Kaposvárra visszatérve pedig védőjátékos. Gyakorlatilag minden poszton játszott már, csak kapusként nem. Legalábbis a múlt heti Babócsa elleni megyei első osztályú találkozóig, amikor is egyetlen kapusa sem maradt, így fel sem merült, hogy a legnagyobb testű labdarúgó, vagy bárki más álljon kapuba az edző helyett.

- Én néha már védtem én edzésen többször, ruganyos vagyok, a reflexeim jók, és hát ennyi év után már olvasom a játékot, úgyhogy adta magát a szituáció, mint negyedik számú kapus, nekem kellett beállni - mondta a Kaposmérő játékos-edzője, Meksz Gyula.

Ezúttal a második félidő derekán szállt be a tréner, de az addig kialakult 1-1-es eredmény már nem változott. Vida góljára a sárga mezben játszó mérőiek közül Juhász válaszolt, így maradt a pontosztozkodás. A Kaposmérő kerete is mutatja, a nyár hosszúra nyúlt a megyei futballban.

- Hát sajnos a Babócsa ellen hét kezdő nem tudott ott lenni, ma négy védő hiányzott az ottaniak közül, óriási bravúr volt Babócsán a pontszerzés így, és ma sem volt egyszerű, úgy érzem, az első félidőben jobban játszottunk, és igazságosan szereztünk egy pontot - tette hozzá Meksz Gyula.

A tabiak célja a középmezőnyben megragadni, de titokban ott lennének az első ötben is. Így a mai egy ponttal nem voltak teljesen elégedettek, főleg, hogy az első félidőben uralták a játékot.

- Én úgy érzem, hogy a talajhoz képest kultúrált futballt játszottunk, főleg az első félidőben, sajnos, kaptunk egy potya gólt, ahogy szoktuk, én úgy érzem, ma itt hagytunk két pontot a Mérőnek - mondta a Tab játékos-edzője, Érsek Ervin.

A Kaposmérő ezzel három forduló után két ponttal tizenharmadik, éppen a Tab előzi meg ugyanilyen mutatókkal. A forduló két gólzáporos mérkőzésén a Karád otthon 5-2-re verte a sereghajtó, még pont nélküli Mezőcsokonyát, az újonc Balatoni Vasas pedig 4-3-ra a Somogyvárt.

Címkék: Tab, NB II., megyefoci, mérkőzés, Kaposmérő, sport