A kék mezes kaposváriak történetük első NB I-es mérkőzését vívták a hétvégén. Az MCM négy éve még a helyi amatőr bajnokságban gurított, az előttünk álló szezonban viszont már valóban nehéz dolga lesz a társaságnak. Ráadásul a nyitó fordulóban a volt Szuper Ligás Szombathely látogatott a Szántó utcai csarnokba.

- Igazoltunk négy játékost, két ifjúságit és két felnőttet. Nem kezdtünk jól, Vörös Gábor után Kiss László próbálja visszahozni, ami az elején elment.  Nehezebb a feladat, sokkal erősebb ellenfelek vannak. A tisztes helytállás a cél, hazai pályán fontos lenne a győzelem - mondta az 1. MCM SE Kaposvár csapatvezetője, Csendes Róbert.

A vendégek ugyancsak nagy érdeklődéssel figyelték a szezonkezdő találkozó fejleményeit.

- Kiestünk a Szuper Ligából, eléggé meggyengült a csapatunk. Az első pár dobásaiban a sze6zon eleji forma látszik. Kétesélyes mérkőzés, kérdés, ki fogja idegileg jobban bírni a végét - mondta a Horváth-Gravitáció TKSE Szombathely csapatvezetője, Horváth Gyula.

A mérkőzést végül nagy csatában a vendégek nyerték meg 5:3 arányban, miután 66 fával többet ütöttek, mint a kaposváriak. Az MCM együttesében Kiss László, Kis Richárd és Mettner Zoltán hozott egyéni pontot. A másik somogyi NB I-es gárda, a Nagyberki-Attala 7-1-es vereséggel mutatkozott be Ajkán. Az egyetlen pontot Németh Tibor szerezte.

Címkék: szezonkezdés, 1. MCM SE Kaposvár, teke, vereség, férfi, sport