Több mint száz sportoló részvételével rendezték meg a Somogy megyei nyílt rövidtávú tájfutó bajnokságot. Az indulók Kaposvár belvárosában próbálhatták ki tudásukat.

- Bajnokot avatnak többféle távon, ez a rövidtávú bajnokság, tehát a legrövidebb tulajdonképpen. Háztömb körül futnak a versenyzők és nem csak kaposváriak indulnak, tehát Somogy megye bajnoka lesz, esetleg egy Baranya megyei vagy Vas megye, Zala megyei, vannak itt még Pestről is például, budapestiek - mondta a pályakitűző, Marton Péter.

A versenyről nem hiányozhattak a Taszár Honvéd SE tájfutói sem.

- Hát nehéz lesz, de hál'Istennek rövidek viszonylag a pályák ez egy városi verseny. Meg hát edzeni is mondjuk, nyáron kénytelenek vagyunk ebben a melegben, úgyhogy próbálunk azért teljesíteni, próbáljuk teljesíteni a pályákat - mondta a Taszár Honvéd Sportegyesület tájfutója, ifj. dr. Pavlovics György.

A kaposvári viadal kitűnő felkészülést nyújt a két múlva esedékes rövidtávú országos bajnokságra is. A pécsi Baumholczer Máté Somogyban is esélyes volt a végső győzelemre.  

- Erről a versenyről egy hete hallottam, hogy lesz, tudtam ez a Kaposvár belváros egy néhány, néhol elég trükkös terep úgyhogy meghéri eljönni és kicsit későn, de szóltam, hogy szeretnék jönni és így jöttem - mondta a Pécsi Vasútas Sportkör távfutója, Baumholczer Máté.

A délelőtti és a délutáni futamokat követően összesen tizenhét kategóriában hirdettek győztest. A legeredményesebbnek a Taszári Honvéd SE tájfutói bizonyultak, akik hét számban is nyerni tudtak. A taszáriak öt sportolója egy másik versenyen is részt vett a hétvégén. Veszprém Megye Nyílt Rövidtávú Bajnokságán Müller Balázs és Kishanti Petra első, Müller Júlia második, Müller Eszter és Müller Olga pedig harmadik helyezést ért el.

Címkék: Taszári Honvéd SE, 17 kategória, vegyes, tájfutás, bajnokság, sport