A szövetségi kapitány szerint ismét egyre többen választják majd ezt a sportot, így például Kaposvár is még erősebb bázis lehet az előttünk álló években.

A kajak-kenu hosszú évtizedek óta számít magyar sikersportágnak, és napjaink legjobbjai is hozzátették a részüket az aranyérmekben is gazdag történethez. Storcz Botond korábban versenyzőként is eljutott a csúcsra, most pedig szövetségi kapitányként könyvelhette el a nagyszerű eredményeket. A szakember szerint a londoni diadalmenet jó hatással lesz a sportágra.

- Nehéz összahasonlítani, amikor az embert ünneplik, vagy mint amikor a versenyzőit, akik sikeresek voltak. Büszke vagyok a lányokra és a fiúkra. Inkább a büszkeség, ami most előkerül. Én nem is abban gondolkodom most, hogy ebbeől a 13 főből aki Londonban volt, hat újonc volt, hanem, hogy a nagyszerű eredmények hatására többen kezdenek el kajakozni és kenuzni, és a magyar sportnak lesz olyan bázisa, amiből további eredményt lehet elérni - mondta a szövetségi kapitány, Storcz Botond.

A szövetségi kapitány szerint a sportág egyik vidéki bázisa, Kaposvár is profitálhat a sikerekből.

- Kaposváron még nemzetközi verseny is volt, én is indultam. Kaposvárnak világbajnoka is volt, és most is van válogatottja, remélem, minél többen fognak kajakozni - tette hozzá Storcz Botond.

A magyar csapat legjobbja Kozák Danuta volt, aki egyesben és négyesben is aranyérmet szerzett Londonban.

- Már vártam, hogy hazajöjjek. Egy-két hónap szünet lesz, és újrakezdjük a munkát. Egy kis szusszanás kell azért nekem - mondta a kétszeres olimpiai bajnok, Kozák Danuta.

A kajak-kenu egyre több országban népszerű és eredményes, Londonban 16 nemzet sportolói értek el dobogós helyezést. Ennek tükrében még értékesebb, hogy a maygarok végeztek az éremtáblázat élén.

Címkék: Kozák Danuta, Storcz Botond, kajak-kenu, népszerű, eredményes, sport