Bizony, a vajdasági születésű Rusák Edvárd védései is kellettek a Bene akadémia U19-es korosztályának Kecskemét elleni sikeréhez. A nagyot küzdő zöld-fehérek egy góllal bizonyultak jobbnak az alföldieknél. A Rákóczisok teljesítményével az új edző, a korábbi hétszeres magyar válogatott, Palaczky János is elégedett volt.

- Én gratulálok azért a Kecskemétnek is. Egy jól szervezett, jól futballozó, kulturált csapatot ismertünk meg bennük. Ez a mi győzelmünk értékét növeli még jobban. Ez egy munkás mérkőzés volt, nem a játék dominált. Ebbe mi felvettük a kesztyűt és sikeresen mutatkoztunk be itthon. Gratulálok mindenkinek, aki részt vett ebben - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U19 vezetőedzője, Palaczky János.

A Rákóczisok győztes gólját Hampuk Ádám szerezte. A fiatal kaposvári játékosnak nem remeg meg a lába a kiélezett szituációknál, ugyanis a júniusi, Paks elleni osztályozón is ő lőtte a mindent eldöntő találatot.

- Tudtuk, hogy a Kecskemét egy erős csapat, mivel az első meccsen 4-0-ra nyert, mi meg csak ikszelni tudtunk, de úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Nehéz volt nagyon, meg a meleg az nagyon rányomta a bélyegét a meccsre, nem volt annyira folyamatos játék, de mégegyszer mondom megérdemelten nyertünk - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U19 focistája, Hampuk Ádám.

A Bene akadémia U19-es csapatára nehéz mérkőzések várnak még az élvonalbeli bajnokságban, a zöld-fehérek azonban igyekeznek minél jobban teljesíteni.

- Mi újonc csapat vagyunk itt az első osztályban. Az elsődleges célunk nyilvánvalóan az lehet, hogy megmaradjunk ebben az osztályban. Mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, aztán majd ha úgy alakul a következő időben, akkor lehetnek bátrabb céljaink is, de nagyon sok munka kell még ehhez - tette hozzá a vezetőedző.

A kaposváriak a hétvégén Vácra utaznak, azután pedig a tavalyi ezüstérmes Honvéd gárdáját látják vendégül hazai pályán. Ha ebből a két meccsből is sikerülne négy pont szerezniük, az nagyszerű eredmény lenne a részükről.

Címkék: Hampuk Ádám, U19, mérkőzés, győzelem, Rákóczi, sport