A somogyi együttesben az egykori világbajnoki ezüstérmes Pintér György teljesített a legjobban, de ő sem tudta megakadályozni a jó erőkből álló répcelakiak győzelmét.

Megújult csapattal várta a rajtot a kaposvári együttes. A nyári szünetben távozott a Pákai Zsolt és Nákits Dániel. A klub korábbi tekézői közül viszont visszatért Pintér György, ifjabb Horváth László, Illés Richárd és Kálni Krisztián is, és a fiúk július óta szorgalmasan készültek a pontvadászatra.

- Úgy érzem, hogy jól sikerült, mert az utolsó eredmény a Tamás József  emlékversenyen már jó volt, aránylag már az ment, amit elvárhatok az emberektől, aztán majd meglátjuk, hogy mire lesz elég - mondta a Közutasok Kaposvári TK játékos-edzője, Pintér György.

A Répcelak ellen mindig szoros meccseket vívtak tekézőink, akik ezúttal is bíztak a hazai pálya előnyében.

- A nyitány az egy ki-ki meccs, mert aránylag ez a harmadik, harmadik legerősebb csapat, így az emberek alapján. Persze az eredményeket még nem tudjuk, majd az kiderül menet közben, de itthon azért mi vagyunk az esélyesek, Szeged meg a Zalaegerszeg kivételével mindegyik meccsen - tette hozzá Pintér György.

Az ifjúsági mérkőzésen a kétszeres serdülő országos bajnok Ábrahám Norbert is pályára lépett. A fiatal tekéző jelenlegi célja az, hogy minél jobb eredményeket érjen el.

- Minél többet vagyis nagyobbat dobjak, több fát, minél jobban. Hát és hogy minél jobban menjen. és hogy többet fejlődjek a mostani eredményemhez képest - mondta a Közutasok Kaposvári TK versenyzője, Ábrahám Norbert.

A felnőttek összecsapása nem alakult túl jól kaposvári szempontból. A vendég répcelakiak bátran játszottak, az újjászerveződő somogyi alakulat tagjai viszont valós tudásuk alatt teljesítettek. A csapat legjobbja a játékos-edző Pintér György volt, aki 574 fáig jutott, rajta kívül az 565 fát gurító Földesi Zsolt és az 539 fával záró Sághy Gábor Tamás szerzett egyéni pontot. A vendégek összességében 18 fával jobbak voltak, így elkönyvelhették az 5:3 arányú diadalt.

Az előttünk álló hétvégén máris szünet lesz, ezt követően a Ferencváros otthonában lép pályára a Közutasok legénysége.

Címkék: Közutasok, ifjúsági, teke, vereség, férfi, sport