Takács Péter és családja évtizedek óta foglalkozik lótenyésztéssel, versenyzéssel és évek óta képzéssel is. Egy pályázat segítségével az eddigi komplexum versenypályával is bővült, a B kategóriás viadalt a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila nyitotta meg, több tucat lovas és egyesület nevezése után. A mezőnyt nemzetközi szinten is sikeres lovasok erősítették.

- Egy olimpikon is van a mezőnyben, illetve két válogatott lovas, ők képviselik a krémet, de több feltörekvő fiatal is akad, és ennek legalább annyira örülünk, 115 nevezés jött össze, kétszer annyi, mint amire számítottunk, ez megyei szinten őszintén szólva a csúcsokat közelíti - mondta a Taszári Vitál LSC főszervezője, Takács Péter.

A hagyományőrzést a Meistro lovasklub képviselte, a betyárok életvitelét, lovas szokásait mutatták meg, a kiállítók pedig a népművészetektől a kulináris élményekig színes vásárral várták az érdeklődőket. A házigazda szerint a pálya nem egy versenyre épült, hanem a megyei díjugratás egyik bázisa lehet.

- Hát mindenképpen szeretnénk, de nyilván ekkora kísérőrendezvénnyel nem tudunk mindig kirukkolni, de a megyei versenyeket a következő évtől itt rendeznénk, és havonta, kéthavonta tavasztól szeretnénk versenyt rendezni - tette hozzá Takács Péter.

Minden kategóriában akadtak kiemelkedő eredmények is. A B 0 mezőnyben a bólyi Gutrai Veronika nyert a taszári Schneider Márton előtt, aki németországi versenyévad után tért haza.

- Hát szép emlékekkel térek vissza, külföldön sikerült sok tapasztalatot szerezni, és abból próbálok most meríteni - mondta a Taszári Vitál LSC versenyzője, Schneider Márton.

B1 kategóriában a kezdő lovasok között Virág László győzött a taszári Pázmándi Eszter előtt, a nyílt versenyben pedig a simontornyai Micskó Tibor. B2 kategóriában az ifjúsági mezőnyben a Lovasakadémia SC sportolója, Sótonyi Dóra Anna lett a legjobb, a B2-es nyílt versenyben pedig a válogatott Fodor Gábor. A taszáriak lovasa, Schneider Márton itt is másodikként ért célba. B3-as kategóriában viszont már nem akadt nála jobb, a 120 cm-es akadályokat ő ugrotta a legmagabiztosabban. A házigazda nemcsak a kiváló szereplésnek örülhetett, hanem hogy sikerült a Somogy megyei díjugrató lovassportnak egy újabb helyszínt nyitnia.

Címkék: pályaavató, díjlovaglás, Lovasakadémia SC, Taszár, verseny, sport