A két csapat legutóbbi mérkőzését ezzel a góllal nyerte meg 1-0-ra a Rákóczi. A végeredménnyel talán most is kiegyeznének a zöld-fehérek hívei. A kaposváriak bizakodó hangulatban várják a kezdést.

- Hát Pécs ellen általában jó emlékeim vannak, így visszaemlékezve négy-öt meccs úgy kapásból beugrik, ami győzelem volt. Pécs egy jó csapat jól erősítettek a nyáron, minden lehetőség adott ott a jó munkához, de bízom benne, hogy sikerül megvernünk őket - mondta a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya, Bank István.

A pécsiek öt ponttal a 10. helyen állnak, és legutóbb 2-0-ás vezetésről kaptak ki a Debrecen ellen.

- Ez nem szabad, hogy megzavarjon minket, mint ahogy mondtad is nagyon jól erősítettek, nagyon jó csapat ugye ez preztízs meccs nekünk, mindenképp preztízst csinálunk mi is belőle, szeretnénk nyerni mindenképpen, a három pontot itthon szeretnénk tartani - mondta a Kaposvári Rákóczi FC focistája, Hegedűs Dávid.

A Rákóczi a legutóbbi mérkőzésén 2-1-re nyert Kecskeméten, vagyis a győri találkozóval ellentétben sikerült megbecsülni a megszerzett előnyt. Az e heti  felkészülést alaposan megnehezítette az időjárás, és úgy tűnik, hogy szombaton sem lesz jobb a helyzet. A labdarúgó-szövetség illetékesei ugyanis nem engedélyezték, hogy 16 óra helyett későbbi időpontban kezdődjön az összecsapás.

- A héten az edzéseket próbálták úgy beosztani, hogy reggel korán meg késő délután. Hát küzdünk vele, dehát a Pécsnek is ugyanolyan meleg lesz,  nincs mese nem lehet erre fogni. Tehát ha negyven fokban kell játszani, akkor negyven fokban játszunk, ha mínusz húszban, mínusz húszban, az a lényeg, hogy játszhatunk bajnoki mérkőzést - tette hozzá Hegedűs Dávid.


- Igen hát a meleget nem nagyon szereti senki, próbáltunk minél korábban és minél később edzeni, habár akkor is meleg volt, tehát nem nagyon tudtuk kiküszöbölni. Én úgy gondolom, hogy ugyanúgy készültünk, mint minden másik mérkőzésre a cél a három pont megszerzése hétvégén is - tette hozzá Bank István.

A kaposvári együttesben Horváth Tamás még nem épült fel térdsérüléséből, Kovács Olivér viszont meggyógyult. A Rákóczi a szurkolók támogatásával szeretné megnyerni a szezon egyik legnagyobb rangadóját. Kezdés tehát délután négykor, és reméljük, a pécsieknek duplán melegük lesz majd a cukorgyári gödörben.

Címkék: OTP Bank Liga, rangadó, Pécs, Rákóczi, Kaposvár, sport