Elkelt az edzői buzdítás: nehéz csata várt a pontvadászat első fordulójában a Bene Akadémia növendékeire. A kaposvári és a pécsi U15-ös együttes a Cseri úti pálya felújítása miatt a Rákóczi Stadion mögött vívta meg rangadóját. A bajnokság nyitó fordulójában a piros mezes vendégek szereztek vezetést, majd Párkányi Zsolt egyenlített. A folytatásban jobban ment a PMFC fiataljainak, akik végül 3-1-es győzelmet arattak.

- A mérkőzés kétharmad részében egyenlő felek küzdöttek a pályán úgy érzem. Ezt a játékot csatárok nélkül elég nehéz játszani, ez azért meglátszott a mai mérkőzésen, és úgy érzem az utolsó harmadra egy kicsit el is fáradtunk - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U15 edzője, Konrád László.

- Úgy gondolom, hogy ebbe a nagy hőségben mindkét csapat, a hazai illetve a mi csapatunk is dicséretet érdemel, hiszen egy kitűnő, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. Úgy érzem, hogy megérdemelt a 3-1-es sikerünk, hiszen szerencsétlen kiállítás után is még tíz emberrel is gólokat tudtunk szerezni, és úgy gondolom végig fölénybe játszottunk. Hát ez alapján azt mondom, hogy elégedettek lehetünk az első mérkőzéssel - tette hozzá a PMFC-Kozármisleny U15 edzője, Varga Balázs.

A pécsi Szabó Dominik nagy részt vállalt csapata sikeréből:- Szerintem jól ment az egész csapatnak meg nekem is. Örülök, hogy két gólt tudtam szerezni, és hogy megnyertük a meccset. -

A kaposváriak edzője nem csak a vereség miatt bosszankodott, hanem azért is, mert csapata meggyengült az előző szezonhoz képest.

- Hát gyengült a csapatunk egyértelműen három sztenderd játékosunk, akik nagyon  nagy húzóembereik voltak a keretnek, ők az U16-os bajnokságban szerepelnek. Ők egyértelműen, hát gyengült a keretünk, de hát ezzel a kerettel kell tovább dolgozni. Hát a célunk természetesen, a középmezőny tájékán végezni - mondta Konrád.

A 13 évesek sem jártak jobban a nyitó fordulóban, ők 6-1-es vereséget szenvedtek a pécsiektől. A kaposvári 15 és 13 éves fiúk pénteken Szombathelyen folytatják bajnoki szereplésüket.

Címkék: fehér, zöld, helyi, rákóczi, labdarúgás, sport