Az augusztus 20-ai, ünnepi viadalon három kategóriában hirdettek győztest, és eldőlt a végső helyezések sorsa is. 2012-ben a strand királynője Ihász Dóra, két királya pedig Böcz Dávid és Ledniczky Róbert lett.

A megyei strandröplabda-bajnokság utolsó fordulójára is sokan neveztek: a négy megyéből érkezett 37 páros 73 mérkőzést játszott a nagyatádi strandon.

- Augusztus 20-án rendszeresen itt van a megyei bajnokság záró fordulója. Nagyon sokan vannak, szép a környetzet és le akalaplla a házigazdák előtt. Kifogástalan minden. Itt Nagyatádon komoly tétre megy a játék. Ez az utolsó fordulója a bajnokságnak, és itt dől el a végső helyezések sorsa, itt fogunk az összesítés alapján győztest hirdetni - mondta a szervezőbizottság tagja, Kovács Balázs.

A résztvevők nem csak egymással, hanem a hőséggel is hősiesen küzdöttek a pályákon.

- Szeretnénk nyerni még mecsceket, de kitűzött cél nincs, csak játszunk, lesz ami lesz - mondta a nagybajomi Horváth Katalin.

A kaposvári röplabdás lányok erről a fordulóról sem hiányozhattak.

- A terem könnyebb, mert nem bírom a meleget, de a strandröplabdában jobban tudok érvényesülni, mert gyors vagyok, és jól tudom helyezni a labdát - mondta a kaposvári Kulcsár Petra.

A nagyatádi viadalon végül a hölgyek között Vajad Evelin és Fazekas Szilvia, az urak mezőnyében pedig Ledniczky Róbert és Böcz Dávid győzött. A vegyespárosok küzdelmében a Vajda Evelin, Ledniczky Róbert duó bizonyult a legjobbnak. A sportág népszerűségére jellemző, hogy a szezon négy fordulójában összesen 324 mérkőzést játszottak a résztvevők.

- Volt olyan helyszínünk, ahol ötvennél több páros jött össze, és száznál is több mérkőzést játszottak a három pályán - tette hozzá Kovács Balázs.

Összetettben végül a Zsalakovics Máté, Demeter András, a Kiss Antónia, Ihász Dóra és a Kulcsár Petra, Vajda Tamás páros szerezte meg az első helyet. A 2012-es nyár somogyi strandkirálynője Ihász Dóra, két strandkirálya pedig Böcz Dávid és Ledniczky Róbert lett.

Címkék: Somogy megyei, lezárult, strandröplabda, Nagyatád, bajnokság, sport