Az abszolút versenyt a tiszaújvárosi Benőcs Zoltán nyerte meg az idei ironman-győztes kaposszerdahelyi Bozsó Zoltán előtt.

Több kategóriában csaknem százan neveztek az idei Deseda Triatlonra, hogy teljesítsék a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 kilométer futásból álló távot. A leggyorsabbak hamar kijöttek a vízből, és a kánikulai forróságban, immár a szárazföldön folytatták küzdelmüket. A bringa után következett a futás, és bő egy óraelteltével már meg is érkeztek a célba a verseny legjobbjai.

- Köszönöm szépen nagyon jól éreztem magam, az idő megkegyelmezett nekünk nagyon jó idő van a versenyzéshez, a víz hőfoka is megfelelő volt. Miért jöttem? Mert tiszaújvárosi tűzoltóság, sőt a Borsod Megyei Tűzoltoság küldött minket versenyezni. Ez egy országos katasztrófavédelmi triatlon verseny volt és Borsod megyét képviseljük még rajtam kivül hárman - mondta a Borsod Megyei Tűzoltóság Katasztrófavédelem versenyzője, Benőcs Zoltán.

A szenior korcsoport első helyét a kaposszerdahelyi Bozsó Zoltán szerezte meg, aki néhány hete megnyerte a vasemberek bajnokságát.

- Ez az eredmény ez úgy jött, hogy én egy hosszútávú versenyt megnyertem Nagyatádon körülbelül három hete, tehát az állóképesség ehhez az egyórás versenyhez bőven megvan. Egy kicsi gyorsítás kellett csak ennyi volt a rákészülés - mondta az MG Produkt Kaposvári Atlétikai klub, Kaposvár versenyzője, Bozsó Zoltán.

Az abszolút első helyet az újbudai Vass Benedek és a kaposvári Lábodi Laura hódította el. A szervezők elégedettek lehettek: a nagy múltú és jó hírű Deseda Triatlon 2012-ben is sikert aratott az amatőrök, a szeeniorok és a veteránok körében.

- Tavalyihoz összehasonlítva annyiból volt, mint rendezői szemmel nézve először a dolgot. Egy kicsit könnyebb volt, mert már láttuk alapvetően, hogy szeretnék a pályát elrendezni. Módosítotttunk a biciklipályán háromkörös volt tavaly, idén kétkörös, remélem, hogy úgy néz ki, hogy ez is jó lett és nincsen semmi gond és nincsen  probléma. Kicsivel többen vagyunk, mint tavaly, tehát elvileg úgy gondolom, hogy jó, az időnk jó volt, úgyhogy remélhetőleg jól is fog befejeződni a verseny - mondta az MG Produkt Kft.-MA-VIK TC főrendezője, Varga Szabolcs.

A remények szerint a tavalyi és az idei viadal után a folytatás sem marad el, és a jövőben akár egy nagyobb tömegeket megmozgató rendezvény is lehet a desedai triatlonversenyből.

Címkék: Deseda Triatlon, kerékpározás, úszás, rendezvény, futás, sport