A jövő évtől az NB III-as bajnokságok átszerveződnek, az ötödik helyezett alatti csapatok kiesnek, így a megyebajnokságok jelentősen megerősödnek. Az osztályozót elbukó, de a megyei első osztályt vállaló, tavaly másodosztályú Somogyjádon erős bajnokságot várnak idén is, cél a bentmaradás.

- A Somogyjádot többször is megnéztem, fiatal, 22 éves átlagéletkorú csapat, néha fejetlenül rohantak előre, ezért kellett minden csapatrészbe igazolni rutinosabb játékost - mondta a Somogyjád edzője, Szabó Ferenc.

Az évekig Kaposmérőben dolgozó tréner szerint a bentmaradás elérhető számukra. A korábban élmezőnyhöz is tartozó Kaposmérőben is elégedettek lennének a középmezőnybeli szerepléssel.

- A Somogyjádot ismerem játékosként, edzőként is és azt mondhatom, lassan olyan lesz, mint a fiókcsapatunk, fiatalok, lelkesek, igazoltak nagy neveket is, de nálunk is volt bőven mozgás, a korábbi NB I-es Horváth Zoltán a rutinjával és a pontrúgásaival nagy erősítés, meglátjuk, ez hogy hat majd a színvonalra nézve - mondta a Kaposmérő edzője, Meksz Gyula.

Tavaly a másodosztály déli csoportjának favoritja a Magyaregres volt, az utolsó fordulóban meglepetésre elbukó egresiek idén nem sokkal gyengébb kerettel szintén dobogóra törnek.

- Igen, hát végül is a gerinc az megmaradt, ha nem lesz sok sérülés és eltiltás, akkor ez a csapat az ötbren bent lesz, de talán még merészebb álmokat is szövögethetünk - mondta a Magyaregres edzője, Horváth Gábor.

Az egyesület komolytalannak tartja azokat a pletykákat, miszerint direkt buktak volna el a végén.

- Visszhangot azt hallottam bőven, csak azt hallottam, de az, hogy eladtuk a Jutának a bajnoki címet, teljesen komolytalan, ezt cáfolom, egyszerűen elfogytunk a végére, viszont fel kellett volna jutni valamelyikünknek, mert az a megyei egy színvonaltá nem csökkentette volna - tette hozzá Horváth Gábor.

A bajnokság hétvégén rajtol, a megyei első osztályban a Somogyjád-Csurgó és a Kiskorpád-Nagyberki mérkőzés, a másodosztályban a Somogysárd-Magyaregres és az Öreglak-Buzsák találkozó tűnik izgalmas presztízsjellegű párviadalnak.

Címkék: start, Kiskorpád, megyefoci, Somogyjád, bajnokság, sport