A megszokottnál is nagyobb küzdelmeket hozhat az NB III-as labdarúgó-bajnokság 2012/2013-as szezonja. Az MLSZ ugyanis azt tervezi, hogy a következő évtől csökkenti a harmadosztály csapatainak látszámát.  

- Ez egy furcsa bajnokság lesz, mert az első ötnek van csak jövője az NB-s bajnokságban és azt hiszem, hogy az ilyen kisebb csapatokat ez a kiírás, ez kinyírta, és itt elsősorban nem a felnőttcsapatokról van szó, hanem az utánpótlásról - mondta a Nagybajom vezetőedzője, Bőzsöny János.

A nagybajomiak a jó erőkből álló Dombóvár otthonában kezdik meg bajnoki szereplésüket szombaton.

- Az a célunk, hogy az ötbe kerüljünk, de a realitás nem ezt mutatja. Dőlt már meg papírforma nem egyszer, és vannak csapatok, ahol értesüléseim szerint az erősítés és az edzésre járás lehetősége is jobban adott, mint Nagybajomban, de mi nem adjuk fel az utolsó leheletünkig - tette hozzá Bőzsöny János.

A Keszei Ferenc edzette balatonlellei labdarúgócsapatnál is azt remélik, hogy sikerül kiharcolniuk az NB III-ban maradást. A Balaton-partiak már az első fordulóban rangadót játszanak, hiszen szombaton 17 órai kezdettel az NB II-ből kiesett, egykoron magyar bajnok Dunaújvárost fogadják.

- Nehéz jósolni, hiszen a csoport legerősebb csapata látogat hozzánk. Nem tudom, attól függ majd, hogy a játékosok milyen állapotban kerülnek a pályára, hiszen többen éjszaka dolgoznak. Balatonon, nyáron rendesen megfelelő létszámban edzeni lehetetlen. Vegyes a kép a felkészülési mérkőzéseken. Most a végefelé csapatszinten egész jó teljesítések voltak - mondta telefonos megkeresésünkre a Balatonlelle vezetőedzője, Keszei Ferenc.

Az  előző szezont bronzéremmel záró nagyatádiak ismét az élmezőnyben szeretnének végezni. A Rinya-parti együttes a PMFC második számú csapatát fogadja az idénynyitón.

- Szinte alig volt személyi változás. A gerinc ugyanúgy maradt, ugyanazt csináljuk, mint tavaly, bár azért ez a bajnokság biztos, hogy nehezebb lesz, és éppen azt mondtam a fiúknak a héten, hogy lehet, hogy többet kell tennünk a pályán, de ugyanúgy edzenek, tisztességesen edzenek, sokat is edzünk, remélem ennek ugyanúgy meglesz az eredménye mint tavaly, és nagyon szeretném, ha a célunkat  elérnénk és ott lennénk az első ötben - mondta telefonos megkeresésünkre a Nagyatád vezetőedzője, Papp Zoltán.

A Nagyatád, a Balatonlelle és a Nagybajom mellett a Siófok II alakulata is az NB III-as pontvadászat Dráva-csoportjában érdekelt. László András tanítványai Komlón vendégeskednek az első fordulóban. A négy somogyi együttesnek rendkívül nehéz dolga lesz a szezonban, hisz a bentmaradást érő öt helyre összesen tizennégy gárda pályázik a Dráva-csoportban.

Címkék: idénynyitó, harmadosztály, Dráva-csoport, rajt, labdarúgás, sport