Több kategóriában is nevezhettek a lovasok a Korona Póni Klub díjugrató és díjlovagló versenyére. Nagy volt a tét: többen ezen a viadalon minősültek az országos bajnokságra.

- Ez egy Regionális Minősítő verseny Magyar Póni Klub Szövetségnek, díjlovaglásban és díjugratásban. Fontos ez a verseny, mert az országos bajnokság előtt már kevés verseny van, és így a gyerekek még minősülni tudnak a versenyekre. Öt klub nevezett ebben van a saját egyesületünk és van még Kaposvár vonzáskörzetében a Taszári Lovas SC, ami a mi lovasaink és az ő lovasai között is vannak tehetséges gyerekek, akik jól szerepeltek a verseny alatt - mondta a Korona Póni Klub edzője, Kiss János.

- Négy és fél éve lovaglok, négy éve. Szeretek lovagolni, mert az apukáméknak volt lova és lovak között nőttem fel - mondta a sásdi Dömse Fan Póni Klub lovasa, Dömse Bence.

Néhány induló a fiatal kora ellenére már tapasztalt versenyzőnek számított ebben a mezőnyben.

- Hát igazából a lovacskám nagyon tapasztalt, sokszor versenyzett már így. De én nem tartom nehéznek, mert kilenc éve lovagolok, úgyhogy öt éve versenyzek szerintem nem túl nehéz - mondta a Korona Póni Klub lovasa, Schmidt Rebeka.

A kaposváriak egyik reménysége, Pethő Lili jó formában versenyzett: a nagykanizsai díjlovagló és díjugrató versenyen aranyérmes lett Zaphír nevű lovával.

- Igazából a díjlovaglással kezdtünk ugye, a díjlovaglásban maga a program annyira nem sikerült jól, mint ahogy a melegítőbe ment a ló, mert más volt a talaj és másikhoz szokott hozzá, ami bennt volt a négyszögbe az kicsit csúszott és nem tudtam besarkallni, ezért tempó alatt ment, de ezt leszámítva nagyon jól ment - mondta a Korona Póni Klub lovasa, Pethő Lili.

A szervezők végül összesen tíz kategóriában hirdettek győztest. A kaposváriak közül Pethő Lili, Fehér Sára és Várhelyi Panna szerzett első helyezést. Ugyancsak aranyérmes lett a somogyjádi Jelinek Boglárka, valamint a balatonlellei Nyakas Viktória, Marton Viktória, Mészáros Eszter, Kis Kiara és Farkas Kyra.

Címkék: Korona Póni Klub, minősítő, régiós, lovasverseny, díjlovaglás, sport