A somogyi alakulat legfontosabb célja az, hogy játékosai minél többet fejlődjenek a szezon alatt.

Kőkemény nyári felkészülésen vannak túl a Kaposvári Rákóczi második számú együttesének labdarúgói. A játékosoknak kell is az energia, hiszen újoncként az NB II-es pontvadászat nyugati csoportjában kell helytállniuk. Az első próbatétel a Szombathelyi Haladás ligacsapatának otthonában lesz szombaton 17 órai kezdettel.

- A fiúk is nagyon várják már. Én is személyszerint várom, aztán igazából amikor megtudtuk a sorsolást tisztában voltunk vele, hogy hol kezdünk, kivel játszunk, úgyhogy mindenkiben van egy olyan várakozás, hogy nem tudja egyelőre mire képes, de reméljük, hogy meg tudjuk állni a helyünket - mondta a Kaposvári Rákóczi II edzője, Barna László.

Az NB II-es csapat gerincét kaposvári kötődésű játékosok alkotják.

- Elég sokan vagyunk. Tizenöt fős mindenképp lesz az állandó keret, és ehhez jönnek az első csapattól azok a fiatal játékosok, illetve a sérülésből felépülő játékosok, akiket a mester kijelöl, hogy játszhatnak nálam, velük próbáljuk megoldani a bajnokságot - tette hozzá Barna László.

Böröczky Bánk az előző szezonban bajnokságot nyerő csapat egyik alapembere volt. A fiatal játékos szerint a szombathelyi idénynyitón is jók lehetnek legalább egy döntetlenre.

- Remélem sikerül ott is pontot szerezni, mindenképpen jó lenne. Aztán a Paksot fogadjuk itthon jövő héten vasárnap, ott mindenképpen győzelmet várok a csapattól. Mindenképpen nehezebb lesz ez a bajnokság, mint a tavalyi. Remélem sikerül jól szerepelnünk. Jó lenne mindenképpen a bennmaradásért küzdeni. Meglátjuk mennyire fog sikerülni - mondta a Kaposvári Rákóczi II focistája, Böröczky Bánk.

Horváth Árpád a Rákóczi U19-es csapatából került fel az NB II-es gárda keretébe.  

- Én szeretnék egy 10-15 gólt elérni a bajnokságban, az nagyon nagy előrelépés lehetne, hogy az első csapathoz is odakerüljek, de a csapat a lényeg, hogy minél előrébb kerüljünk. Elég keményen felkészülünk a bajnokságra, nehéz lesz ez az idény, de a fejlődés szempontjából nagyon jó lesz nekünk ez így - mondta a Kaposvári Rákóczi II focistája, Horváth Árpád.

A hazai mérkőzéseiket általában vasárnap délelőttönként, a Rákóczi-stadionban játsszák majd Horváth Árpádék. Az első csapat meccseire bérlettel rendelkező szurkolók ingyen tekinthetik meg az NB II-es találkozókat, amelyeken remélhetőleg sok-sok kaposvári gólnak is tapsolhatnak majd.

Címkék: Barna László, felkészültek, Rákóczi II, csapat, labdarúgás, sport