Kipihenték magukat a Kaposvári KK játékosai, szerdán délelőtt azonban újra a munka vette át a főszerepet. A Fekete Ádám, Filipovics Gordan edzőpáros a városi sportcsarnokban vezényelte az első tréninget a megújuló társaságnak. A bemelegítés után Horváth Tamás gyúró közreműködésével kiderült, ki milyen magas, és az sem maradt titok, ki hány kilót nyom a felkészülés első napján... Nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy néhány nap múlva már bizonyosan csökken majd a csapat játékosainak össztömege... Örömmel láttuk, hogy a nyári válogatott edzőtáborban megsérült Hendlein Roland is ott van a többiekkel, így mindenki megkezdhette a munkát.
A nagy visszatérő Hendlein mellett a szegedi Drahos Gábor is a KKK-ban folytatja pályafutását. A szerbiai Nikola Fekete már itt van, a center Marco Spica pedig szeptemberben érkezik.
„Nem lesz könnyű  időszak ez természetesen: az első egy hétben hosszú futások lesznek, a teremben kosárlabdához közelebbi futások, illetve kondicionálás, és szép lassan a labda is előkerül majd.
Mindenképpen örömteli, hogy a keretünk talán erősödött. Sok minden kiderül ebben a nyolc hétben, és sok múlik azon, hogy milyen külföldieket választunk. Van egy jó magyar magunk, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresek legyünk, de mindenképpen kell még három külföldi, de legalább kettő biztosan” - mondta Fekete Ádám.  
A kaposváriak a kilencedik helyen fejezték be a legutóbbi szezont, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy bejussanak a felsőházi rájátszásba. Az új szezonban szeretnék ismét megcélozni a legjobb nyolc mezőnyét.
„A kincstári optimizmus megvan, mert ahogy a jó sportvezetők szokták mondani, mindig a jövő év a legfontosabb... Idén szeretnénk azt a kis lépést megtenni előre, hogy a közönséget kiszolgáljuk.  Az a cél, hogy a lelátón többen üljenek. Az erősítéseink jól sikerültek” - fogalmazott Monok Tibor ügyvezető.
A bajnokság október 6-án kezdődik majd.

Címkék: nyolcba, játékosai, vágynak, munkában, újra, KKK, sport