A zöldpontosok ismét megmozgatták a túrázás szerelmeseit: az ország minden részéből érkeztek sportemberek, akik közelebbről is megismerkedhettek a zselici terepviszonyokkal.

- A mai éjszaka arról szól egyrészt, hogy egy  újabb éjszakai telseítménytúrát csináljunk a Zselicben. Másrészt a Zselicnek egy egészen más területét fedezzük fel, tehát a Patcától délre eső, Mátyáskút, Somogyhárságy, Magyarlukafa, tehát a belső zselicnek a kis falvait felfedezzük egy éjszakai túra keretében - mondta a Kaposvári Zöldpont Életmódklub elnöke, Fodor Péter.

Több túrázó kifejezetten azért érkezett Patcára, mert érdekesnek tartotta az éjszakai túrázást.

- A többi túrával ellentétben, hogy hát az éjszakai kicsit izgalmasabb, ugye hát más fényviszonyok, nehezebb észrevveni a jelzéseket, meg hát azért vannak vaddisznók is meg minden. Tehát van egy kis természetes izgalmassága a dolognak - mondta a kaposvári Magyar Bálint.

Erre a túrára mindenki külön készült, és a 25, illetve a 43 kilométeres táv közül választhatott. A Betyár Maraton még a rendszeres túrázóknak is komoly kihívást jelentett.

- Rendszeresen járunk teljesítménytúrákra, de éjszakain még nem vettünk részt úgyhogy ez egy kihívás, egy újfajta kihívás úgy érezzük - mondta a zalaegerszegi Kovács Saretta.

A Betyár Maraton csaknem ötven résztvevője ideális kiránduló időt és tiszta égboltot fogott ki szombat éjszakára, így a sporttteljesítmény mellett a csillághullást is élvezhették.

Címkék: Betyár Maraton, Zöldpont Életmódklub, éjszakai, Zselic, túra, sport