Az együttesből két válogatott center távozott, és egyelőre egy biztos érkezőről tudott beszámolni a klubvezetés. A remények szerint egy harcos, hajtós társaságot láthat majd a közönség a nemzetközi mérkőzéseken.

Jól esett a nyújtás és a lazítás a Fino első edzése után. Demeter György vezetőedző az atlétikai pályára vezényelte a társaságot, és a fiúk az előttünk álló hetekben itt töltik majd a délelőttjeik nagy részét. Délutánonként a sportcsarnokban a technikát csiszolják majd a bajnokcsapat játékosai, ezután kezdődik majd el a csapat kialakítása. A több mint két hónapos szünet után tehát munkába állt a kaposvári együttes.

- Szeptember végén játszunk már a nemzetközi bajnokságban, ez hamar itt van. Hogy mennyire nehéz a felkészülés, attól függ, a nyáron ki mennyit mozgott. Aki kevesebbet, annak nehezebb, aki többet, annak kicsivel könnyebb - mondta a Fino Kaposvár SE röplabdázója, Gergye Roland.

A Fino egy év kihagyás után tér vissza a nemzetközi porondra, és kemény mérkőzések várnak rá a Közép-európai Ligában.

- Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy visszakerüljünk a nemzetközi vérkeringésbe, és a tapasztaltabb játékosok mellett a fiatalok is felvegyék azt a ritmust, ami itt kell. Ezután elég sok kaposvári megmérettethetné magát külföldön, majd visszatérhet, mint Geiger. Természetesen jó lenne egy erős, komoly csapattal nekiugrani, de minden az anyagiak függvénye - mondta a Fino Kaposvár SE vezetőedzője, Demeter György.

Az együttesből két válogatott center távozott: Szabó Alpár Belgiumban, Nagy József pedig Ausztriában folytatja pályafutását. A klub két korábbi játékosa, Kovács Zoltán és Csoma Krisztián viszont Kaposváron kezdte meg a munkát. Ha a két fiú nem kap jó külföldi ajánlatot, akkor újra a Finot erősítheti a folytatásban. A somogyiak eddigi egyetlen új igazolása a Dunaferrből érkező Dávid Csanád.

- Fejlődni szeretnék. Demeter Gyuri bá nagyon jó edző, úgy éreztem, Dunaújvárosban már nem nagyon tudok fejlődni, ezért érkeztem ide. Öt éve röplabdázom Dunaújvárosban. Egy éve kerültem fel a dunaújvárosi felbőtt csapatba, ifi és junior válogatott voltam, és kiemelném a 2011-es kupadöntőt, ahol a kaposváriak mögött másodikak lettünk - mondta a Fino Kaposvár SE röplabdázója, Dávid Csanád.

A 21 éves négyesütő sokat remél az új szezontól.

- Nagyon szeretnék bajnok lenni, és technikailag, erőnlétileg is szeretnék fejlődni sokat - tette hozzá Dávid Csanád.

A Fino egyik saját nevelésű válogatott játékosa ugyancsak abban bízik, hogy folytatódik az elmúlt évek sikersorozata.

- Én a csapattól és magamtól is sokat várok. Ehhez az kell, hogy jó edzések legyenek, jókat eddzünk, és mindent bele kell hogy adjak én is és a csapat is - tette hozzá Gergye Roland.

Demeter György legénysége szeptemberben már felkészülési mérkőzéseket is játszik majd, és a tervek szerint hajtós, harcos csapat formálódik majd a városi sportcsarnokban.

Címkék: Gergye Roland, Demeter György, edzés, felkészülés, Fino, sport