Az ország legjobb utánpótláskorú teniszezőit látták vendégül a kaposvári Somogy Kupán. A több évtizedes múltra visszatekintő viadalt az U12-es, az U14-es és az U16-os korosztályban rendezték meg.

- A Somogy kupa hosszú évekre nyúlik vissza, már 30-40 éve folyamatosan rendezzük. Újabban a kiemelt versenyekre pályázni kell, ez a harmadik alkalom, hogy megkaptuk. Mindig a helyi versenyzőkön múlik, hogy milyen színvonalúak. Tehát most fiú 14-be megkaptuk a kiemelt státuszt, ami azt jelenti, hogy egyébként egy verseny 40 pontos, most viszont ez 120 pontos. - mondta a Kaposvári Tenisz Club játékosa, Harmath Frigyes.

A Somogy Kupán összesen huszonhét induló vett részt. A megmérettetésre az ország minden tájáról érkeztek versenyzők.

- Nyolc évig úsztam és az eléggé nem tetszett és mindig néztem a tévében a teniszt és ez megtetszett, és elmentünk egyszer teniszezni, és ez elvitt engem - mesélte a Gubacsi TK Vecsés játékosa, Horgos Zoltán.

- Szerintem erős ez a mezőny, mert itt van az első a ranglistán, a Kotorman Ákos, aki ugye nemzetközi szinten is elég jól ott van az elején, meg sok, aki a 12-ben is szokott indulni meg 14-ben is a kiemeltben - mondta a zalaegerszegi Balázs Bence.

- Szeretném megnyerni a versenyt. Nehéz lesz, mert vannak itt jó játékosok, de vannak itt fiatalok is, akik tizenkét évesek, de a tizenkettes korcsoportban nagyon jók. Indulok tizenhat évesek között is és azt is szeretném megnyerni - tette hozzá a kaposvári Kotormán Ákos.

Kotormán Ákos egyéniben az U14-es és az U16-os korcsoport döntőjébe is bejutott, ám azokat hatalmas csatában elvesztette budapesti ellenfeleivel szemben. A Kaposvári Tenisz Club azonban nem maradt egyéni aranyérem nélkül, ugyanis Hornung Iván az U12-esek mezőnyében mindenkit legyőzőtt. Ugyanebben a korosztályban a balatonboglári Dulganov Alexander második lett, míg a kaposvári Péntek Ábel és Szabó Barna egyaránt a harmadik helyen végzett. Párosban Kotormán Ákosnak is sikerült a tornagyőzelem. A fiatal tehetség Füle Mátyással az oldalán a balatonboglári Barczi Barna és a kaposvári Szabó Márton alkotta kettőst verte a fináléban. A Kaposvári Tenisz Club rendkívül sikeres versenyt zárt, hiszen növendékei két arany-, három ezüst- és két bronzérmet zsebeltek be a Somogy Kupán.

Címkék: kotormán, verseny, tenisz, kaposvár, somogy, sport