A kétszeres Európa-bajnok Joónak megroppant a térde az amerikai Kayla Harrison eleni mérkőzésén, melyet el is veszített. A magyar dzsúdós edzője és orvosa tanácsát figyelmen kívül hagyva, pokli kínokat élve át folytatta a versenyzést, és végül ötödik lett.

Joó Abigél


Kiváló teljesítményt nyújtott a dupla traposok alapversenyében Bognár Richárd, s a 150 lövéses viadalon 137 találattal a hatodik helyen biztosította helyét a hatos fináléban. A döntőben izgalmas hajrában még a dobogós hely elérésére is volt reménye a magyar sportlövőnek, aki azonban végül maradt a hatodik.

A 19 éves Harcsa Zoltán (75 kg) érett versenyzéssel jutott be a negyeddöntőbe az ökölvívótornán, a namíbiai Mujandje Kasuto felett aratott 16-7-es pontozásos győzelmének köszönhetően.

Pillanatnyi esélye sem volt ezzel szemben a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a Horvátország elleni csoportmeccsen. Mocsai Lajos együttese végig alárendelt szerepet játszott, és 26-19-es vereséget szenvedett.

Szenvedett, de megszerezte első győzelmét a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott: Kemény Dénes csapata gólokban bővelkedő mérkőzésen nyert Románia ellen 17-15-re.

Úszásban Cseh László 200 m vegyesen az utolsó 50 méteren kiváló hajrával ért oda a harmadik helyre, megszerezve első érmét a londoni játékokon. Az Európa-bajnok Kapás Boglárka hatodik idővel került be a 800 m gyors péntek esti döntőjébe. Takács Krisztián és Pulai Bence a délelőtti előfutamokat még túlélte, de az esti elődöntőben már mindketten kiestek: Takács 50 gyorson a 12., Pulai 100 pillangón a 14. helyen búcsúzott. Risztov Éva 800 gyorson délelőtt a 13. helyen zárt, míg Szekeres Dorina 35. lett 200 m háton.

Az evezős Varga Tamás, Hirling Zsolt egység ötödikként ért célba a könnyűsúlyú kétpár elődöntőjében, így a B döntőbe került. A szörfösök között Gádorfalvi Áron remek teljesítménnyel szerezte meg a hetedik helyet az ötödik futamban, nem ment ennyire jól neki a hatodikban, amikor 21. lett, összetettben is ebből a pozícióból várja a folytatást. Detre Dia összetettben 17., ő a csütörtöki két részversenyt a 16., majd a 14. helyen fejezte be.

(mti)

Címkék: magyarok, London, 2012, olimpia, úszás, sport