A címvédő DVSC-t szombaton 17 órakor látja vendégül a Prukner-csapat.

A bajnok Debrecen ellen eredményes és jó játékkal szeretne előrukkolni a Rákóczi élvonalbeli együttese. A fiúk tudják, hogy nehéz a sorsolásuk, de mindent megtesznek majd a sikerért a szezon első hazai bajnoki mérkőzésén.

- A sorsolás olyan, amilyen, azt nem tudjuk befolyásolni. Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi legerősebb csapat látogat hozzánk. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy BL-selejtezőjük van. Biztos, hogy a legjobb formájukat fogják nyújtani szombaton is - mondta a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya, Bank István.

Bank István szerint a Debrecen akár két komplett csapatot is ki tudna állítani.

- Nagyon hosszú a kispadjuk, ahogy szokták mondani. Nagyon sok jó játékosuk van. Én azt gondolom, hogy egy taktikus agresszív futballal kell kirukkolnunk, és akkor nem lehet probléma - tette hozzá Bank István.

A Rákóczi fiatal játékosa, Horváth Tamás reméli, hogy az MTK elleni fiaskót már sikerült kihevernie a csapatnak.

- A hét elején még elemeztük a meccset, próbáljuk minél előbb elfelejteni. S remélem azt is, hogy mindenkinek már kiment a fejéből. Debrecen meccsen pedig mindenképp a három pontért küzdünk, mivel nagyon nehéz a sorsolás, és minél több pontot kell szereznünk, így az elején, hogy lendületet kapjon a csapat. Örültem, hogy kezdőként kaptam lehetőséget. A meccsen annyira a játék nem ment, de bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken is kezdő tudok lenni - mondta a Kaposvári Rákóczi FC focistája, Horváth Tamás.

A zöld-fehérek korábbi labdarúgója, Korhut Mihály szombaton a DVSC sikeréért küzd majd Kaposváron. A védőjátékos szerint a Győri ETO után a Rákóczi sem jelent majd számukra akadályt.

- Mindenféleképpen egy nehéz meccsre számítunk, hiszen nekünk sem olyan felhőtlen a mérlegünk idegenben, Kaposváron. Nem sokkal tudtunk ott nyerni. Ha tudtunk, akkor is csak egy góllal. Tavaly is 1-1 lett az utolsó percben, igaz azóta már változott a keret a Kaposvárnál, de még egyszer mondom: nyerni megyünk - mondta a DVSC-TEVA focistája, Korhut Mihály.

A debreceniek jó szokásukhoz híven már pénteken útra keltek Kaposvárra. Információink szerint a szerdai BL-selejtezőben játszott labdarúgók nagy része nem kap  szerepet a Rákóczi elleni bajnokin. A nagy érdeklődésre való tekintettel szombaton már 12 órákor kinyit a stadion 1-es számú pénztára, ahol a szurkolók az őszi szezonra szóló bérleteket is megvásárolhatják, amelyek az NB II-es csapat hazai mérkőzéseire is érvényesek.

Címkék: Korhut Mihály, Kaposvári Rákóczi, DVSC-TEVA, mérkőzés, Kaposvár, sport