Stadler Csenge októberben lesz 10 éves, de már magyar bajnoknak vallhatja magát. A kaposvári úszó a delfin korosztály országos bajnokságán négy számban állt rajthoz.

- A 100 hátat nyertem meg. Azb első 50-en vezettem, de nem olyan sokkal, és a végén már nagyon lemaradtak a többiek - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sportolója, Stadler Csenge.

A fiatal reménység már öt éve úszik, és sikerült megismételnie tavalyi sikerét korosztályában.

- Nehezebb volt, mert ez volt a legutolsó szám, előtte úsztam egy 200 gyorsot. Most többen is voltak, és ez országos bajnokság volt - tette hozzá Stadler Csenge.

Csenge sikereinek a család is nagyon örül; annál is inkább, mert mindenki szereti a sportot.  

- Csenge nagyon kiváló alany az élsportra. Édesanyja, Petőfalvi Tímea az egyesület kiváló sportolója volt, így a családban is látja a hozzáállást, és az ő hozzááállása is az edzéseken, az elvégezt munkka, a szófogadás is jellemző rá. Ideális alany - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE edzője, Hajdu Sándor.

A versenyző heti öt edzésen vesz részt, és már komoly célokat is megfogalmazott.

- Szeretnék olimpai bajnok lenni, és még más jó eredményeket elérni - mesélte Stadler Csenge.

Az Adorján SE az elmúlt években nem csak az uszonyosúszók, hanem az úszók mezőnyében is hozta a kiemelkedő eredményeket, és a remények szerint ez az előttünk álló években sem lesz másként.

Címkék: mezőny, Stadler Csenge, úszás, Adorján SE, aranyérem, sport