A Baráti Kör által szervezett találkozón a drukkerek megismerhették az új játékosokat, és kérdezhettek az ügyvezető elnöktől, valamint a vezetőedzőtől is.

Le tudjuk-e győzni a Debrecent? Mi volt a hiba az MTK ellen? A bentmaradásért küzdünk majd, vagy esetleg lehetnek merészebb álmaink is? Nagyjából ezekre a kérdésekre keresték a választ a Rákóczi drukkerei a Baráti Kör által szervezett hagyományos szurkolói ankét előtt.

- Én folyamatosan követem a játék menetét. Én szeretném, hogyha a csapat összeállna. Bízunk abban, ami most történt az MTK-mérkőzésen, az egy kicsit a melegre is tudható. Én nagyon tisztelem a csapatot. Tisztelem, hogy a tanár úr újból kézbe vette a pálcikát. És én, mint '74 óta szurkolok a Rákóczinak a legelső nagycsapatnak is. Isten nyugosztalja férjemet, én elmentem az NB II-be Mohácsra is a férjemmel, Győrbe is a 70-es években, de azóta ott ülök, ahol ő vele ültünk 2003-ban, azóta amióta a stadiont átadták, tehát a játékosokra nézve bízok abban, hogy összeállnak és jobb lesz a mérkőzés szombaton - mondta az egyik törzsszurkoló, Tomisa Istvánné.

- Én azt várom, hogy jó lesz a csapat. Tehát megmondom őszintén, én nem voltam annyira elégedett az előző évaddal. Szoktam olvasni a fórumon, hogy sokan nem örültek, hogy elment az előző mester, de én örülök, hogy visszajött a Prukner László - mondta az egyik törzsszurkoló, Takács Péter.

A szurkolóknak két újonnan igazolt labdarúgó is bemutatkozott. A korábbi U20-as válogatott Zámbó Bencén, és a horvát Bojan Vrucinán (vrucsina) kívül érkezhet még játékos a Rákóczihoz.

- Van még arra lehetőség - talán vagy reméljük - , hogy olyan játékost vagy játékosokat esetleg igazolhatunk, akik a csapat számára erősítést jelentenek. Mennyiségre most biztos, hogy nem fogunk igazolni - mondta a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezető elnöke, Illés János.

- Szeretném azt megvalósítani, vagy egy ahhoz hasonlót, amit előtte hét évben eredményesen, közösen megcsináltunk, de ehhez úgy látom, hogy több időre van szükség, mint amit én gondoltam. De még egyszer azt mondom, hogy a csapat, a játékosok pozitívan álltak hozzá és nem volt várható, hogy ekkorát betlizünk, mint amekkorát betliztünk az MTK ellen - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Prukner László.

A Baráti Kör által szervezett szurkolói ankét minden évben népszerű a drukkerek körében.

- Ezt a hagyományt nem csak a bajnokság elejére, ezt év közben is többször meg kellene ismételni, azért is, hogy képben legyenek a szurkolóink, hogy áll a klub, hogyan látták mondjuk az elmúlt mérkőzéseket. Úgy nézem, hogy egy kicsit többen vagyunk mindig. Próbálnak jobban érdeklődni a csapat után. Remélem ez nem fog a bajnokságban sem alábbhagyni, hogy kevesebben jönnek szurkolni - mondta a Kaposvári Rákóczi Szurkolói Baráti Kör elnöke, Kárpáti Zoltán.

A Rákóczi szimpatizánsai nagyon várják már a bajnok Debrecen elleni, szombat délutáni bajnokit, amelyre már pénteken is megvehetik a belépőjegyeket. A stadion 1-es pénztára 10 és 17 óra között lesz nyitva. Ugyanitt az őszi szezonra szóló bérleteket is megvásárolhatják a szurkolók. Szombaton délben nyit ki a pénztár. A játékosok és a vezetőség is remélik, hogy az őszi szezonban is több ezren buzdítják majd a Kaposvári Rákóczit.

Címkék: Baráti Kör, ankét, szurkolók, Rákóczi, labdarúgás, sport