A nyári szünetben sem pihennek a Ring SC Kaposvár sportolói. Az egykori Bartók iskolában több korosztály ifjú reménységei dolgoznak Vajmi Csaba vezetőedző irányítása mellett.

- Minden korosztálynak máskor adtam ki a szünetet. Eddig nem is szokott lenni verseny a nyáron, most volt, Harkányban. Heti három alkalommal készültünk rá. Azok vannak itt, akik most kezdtek, illetve azok, akikkel Romániába megyünk a hétvégén. Vannak újoncaim, akik 2-3 éve járnak hozzám edzeni, de most jártak versenyezni, és maradtak a régiek közül is jó néhányan, mint Tóth Richárd vagy Horváth Richárd. Orsós Dániel pedig mindent megnyert eddig ebben az évben - foglalta össze a Ring SC Kaposvár vezetőedzője, Vajmi Csaba.

A felnőttek között pedig Nagy Géza próbál meg helytállni a versenyeken. A klub egyik legnagyobb tehetsége a 14 esztendős Hardi Barnabás, aki a közelmúltban Angliában futhatott az olimpiai fáklyával.

- Reggel futottam, ahhoz képest nagyon sokan kijöttek és szurkoltak. 600 métert kellett futnom az olimpiai lánggal egy dél-angliai kis faluban - mesélte Hardi Barnabás.

A somogyi sportoló eddigi legnagyobb sikere a korosztályos magyar bajnokság bronzérme volt, a hétvégén pedig ő is a kötelek közé lép Romániában. - Úgy kezdődött, hogy Siófokon kezdtem el bokszolni, és egy versenyen találkoztam Vajmi Csabával, aki ide invitált, mert fantáziát látott bennem, azóta egyre több sikerem van a bokszban - tette hozzá Balázs.

A 16 esztendős Tóth Richárd jó első félévet zárt, és ezen a nyáron a válogatott mezét is magára ölthette.

- Az idei évem egy diákolimpiai győzelem és egy Bornemessza-győzelem és indulás az EB-n, és most készülök az OB-ra - mondta Tóth Richárd.

Vajmi Csaba sokat tesz azért, hogy népszerűsítse a sportágat és gyarapítsa a klub versenyzőinek számát: - Ez a legnehezebb dolog az egészben. A fiatalok nem szeretnek sportolni, a pláza és az internet sok gyereket magával ragad, ez kényelmesebb. Nagyon nehéz őket lecsábítani a sportpályákra és a boxterembe. -

A vezetőedző szerint az iskolák látogatása mellett sokat segít az, ha a sport iránt érdeklődő családok rendszeresen hírt kapnak a somogyi ökölvívók sikereiről. Ha minden a tervek szeriont alakul, az év második felében is lesznek majd ütős hírek bőven...

Címkék: ring, box, ökölvívás, kaposvár, sport