Az együttes fő célja a bennmaradás lehet az élvonalban.

Pintér György visszatért. Az 1998-as világbajnokság egyéni ezüstérmese a következő évadban újra egykori csapatát erősíti majd. És nem csak a pályán, hanem azon kívül is.

- Összesen 15 évet voltam távol, abból 13-at külföldön. A visszatérés nem volt nehéz, mert itt edzettem végig. Most át kellett venni az egész létesítmény fenntartását, mert kiöregedtek az emberek egészségügyileg. Nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk - mondta a Közutasok Kaposvári TK elnök-játékosedzője, Pintér György.

A 45 esztendős Pintér György az osztrák élvonal után a hazai bajnokságban is szeretne jól teljesíteni: - Minden játék kihívás, akárhol játszik. Nem nagy különbség, hogy itthon vagy külföldön; játszani kell, az eredmény beszél. -

A nyári szünetben több változás is történt a játékoskeretben. A korosztályos válogatott Pákai Zsolt a bajnoki ezüstérmes Zalaegerszeg csapatába igazolt. A napokban megszűnő kaposvári Teke Baráti Körből három tekéző érkezett: Horváth László, Káni Krisztián és Illés Richárd is Közutasok-mezben szerepel a folytatásban.

- A bajnokság vége után a csapat tagjainak pihenőidőszak volt. Aki akart edzeni, annak van rá lehetőség, heti egyet én is edzek, nekem szükségem van rá, hogy a szünetben se essen ki a mozgás az életemből. Nem igénylek annyi pihenőt, mint a többiek - árulta el Földesi Zsolt.

Földesi Zsolt szerint nem lesz könnyű a csapat dolga a következő évadban: Két erős csapat került fel az NB I-ből, de bízunk benne, hogy nem lesz gond a bennmaradás, bár meghatározó játékosok távoztak, de tudtuk pótolni őket.  Bízom benne, hogy meg tudjuk közelíteni a két évvel ezelőtti eredményt, és a tavalyi, rájátszás előtti eredményt, amikor a negyedik helyen álltunk, aztán a rájátszásra kiengedtünk, és a nyolcadik hellyel meg kellett elégednünk.

A pontvadászat augusztus utolsó hétvégén rajtol.

Címkék: visszatért, játékos, teke, kaposvár, sport