Megtelt a sportcsarnok a II. Balafitt-napon Fonyódon. Csaknem százan döntöttek úgy, hogy strandolás helyett kőkemény alakformálással töltik el az idejüket.

- Volt reggel egy bemelegítés Szentgyörgyi Rómeóval, utána volt egy zumba, én tartottam - Tatarek Rezső vagyok - egy iron boxot, cross-fitness jellegű köredzést, elég dinamikus, elég kemény volt és most egy fittprogram megy Szalka Andreával. Az emberek szeretik a kihívásokat. Akkor találnak jónak egy edzést, ha kihívásokat adok, nem lehetetlent. De a kihívásokat szeretik, és ez majdnem mindenhol teltházzal megy. A saját óráimon 100-110 ember van minden edzésen - mondta Tatarek Rezső, edző.

Az utolsó délelőtti edzést Kaiser Krisztina vezényelte a megjelenteknek.

- A délelőttöt én fogom zárni egy pilátesszel. Ez egy mélyizom tornát foglal magába, ami főleg a törzs izmainak edzését jelenti. Egy kicsit befele fordulás is. Nagyon fontos benne a légzés, és még nagyon fontos, hogy mezítláb, vagy zokniban lehet végezni a gyakorlatokat, úgyhogy emiatt lett ez az utolsó óra - mondta Kaiser Krisztina, edző.

Volt, aki Angliából jött haza a rendezvény miatt.

- Tavaly óta tervezem, hogy jövünk. Tavaly is volt egy hasonló. Nagyon jól sikerült, úgyhogy gondoltuk, hogy az idei ugyanilyen jól fog sikerülni. Fárasztó volt. Annak, aki napi edzésben volt, kevésbé, de gyakorlatilag ennek nem ez volt a célja, hanem, hogy megmozgasson mindenkit. Gyerekekkel tele volt, nagymamák, anyukák, úgyhogy ez egy nagyon jó közös megmozdulás volt, nagyon jól éreztük magunkat - mondta Szántó Andrea.

A rendezvény délután a Bélatelepi strandon folytatódott, ahol szépszámú résztvevő a cross fit-programot is kipróbálhatta. A szervezők ígérik, hogy a nagy sikerre való tekintettel jövőre is megrendezik majd a Balafitt-napot.

Címkék: Balafitt, zumba, fittness, rendezvény, Fonyód, sport