A temperamentumos chilei edző és csapata a Csendes-óceán partjától mindössze ötven kilométerre fekvő Pozo Almonte városából érkezett a kaposvári labdarúgó fesztiválra.

- A fesztiváligazgatónak üzenem, hogy köszönjük a meghívást, nagyon jól érezzük magunkat. Tetszik Magyarország és Kaposvár is. A gyerekek rengeteg tapasztalatot szívtak magunkba ezen a tornán. Július 7-én érkeztünk Európába, és a fesztivál után megyünk vissza Chilébe - mondta a Pozo Almote klubigazgatója, Marco Lopez.

A Pozo Almonte U16-os csapata a fesztivál előtt Ausztriában is részt vett egy hasonló megmérettetésen, amit megnyert. A chileieknek Kaposváron is sikerült döntőbe jutniuk.

- Szeretünk focizni, azért jöttünk. A rendezvény színvonalára nem lehet panasz. Jó csapatokkal játszunk, de úgy érzem, hogy meg tudjuk nyerni a tornát - mondta a Pozo Almonta U16 futballistája, Jose Cebella.

A chileiek egyik nagy erőssége a kapus, Javier Arce.

- Még szeretnék egy kicsit nőni, hogy magasabb legyek. Később pedig egy rangos európai bajnokságban is kipróbálnám magam. Példaképem Iker Casillas, de én nem a Real Madridban, hanem a Barcelonában szeretnék védeni - mondta a Pozo Almonte U16 futballistája, Javier Arce.

A kapus azt is elárulta, hogy miért sikeres ennyire a csapatuk.

- Még nem mentünk el bulizni a fesztivál alatt. Minden este - legalább egy órán keresztül - átbeszéljük az aznapi meccsünket a csapattal, utána pedig alvás következik. Ez a siker titka - mondta Javier Arce.

Na, és persze a jó játék, amivel eddig nem álltak hadilábon a chileiek. Nem csoda, hogy két meccsel a csoportküzdelmek vége előtt már biztos résztvevői voltak a fesztivál szombati, U16-os döntőjének.

Címkék: chileiek, focifesztivál, U16, mérkőzés, sport, Kaposvár