Hamar kiderült, hogy jól felpörögtek a kaposváriak az osztályozóra. A szövetség - egyedülálló módon - a nyár közepére írta ki a párharcot, így a két együttes tagjai az elmúlt időszakban újból edzésbe álltak. Az MCM legénysége mindenképpen szeretett volna élni a hazai pálya előnyével.

- Eddig nagyon pozitívan indult. A felkészülésünk nem jól sikerült, de a mecscen jól megy. 2-0-lal kezdtünk, most a középső párban is valószínűleg nyerünk, és szinte biztosra mondható a győzelem, mert a legjobb játékosunk, Mettner Zoltán még hátra van - mondta az 1. MCM SE Kaposvár csapatkapitánya, Csendes Róbert.

Az oroszlányiak az elmúlt idényben még az NB I-ben szerepeltek, de így sem voltak könnyű helyzetben.

- Nem egy szerencsés döntés volt a szövetségtől. Mi edzésen kívül vagyunk, és azért jöttünk, hogy legalább egy tisztes eredményt érjünk el. Bízunk benne, hogy megfordul, hazai pályán van esély rá, hogy fordítsunk - mondta az oroszlányi csapat szakosztályvezetője, Bánhegyi László.

A kaposváriak valóban mindent megtettek azért, hogy előnyt szerezzenek: remek játékkal végül 8-0-ás győzelmet arattak. Az első körben Lengyel Dániel és Lapat Krisztián megadta az alaphangot, a második körben pedig Gábor Levente és Kiss Richárd is elverte ellenfelét. A záró fordulóban Mettner Zoltán és Szommer Gábor is kiválóan guírtott, és a hazai együttes végül 130 fával jobbnak bizonyult. A nagyszerű diadal után már csak formalitásnak tűnik a visszavágó.
Az 1. MCM SE négy éve még az amatőr bajnokságban gurított, majd az NB III-ban és az NB II-ben is a legjobbak közé verekedte magát. ha a fiúk sikerrel veszik a vasárnapi meccset, akkor ismét történelmet írnak majd.

Címkék: diadal, NB I., MCM, teke, Kaposvár, sport