A Bene akadémia 14 évesei adásunkkal egyidőben vívják mérkőzésüket a döntőbe jutásért, a 15 évesek viszont már délután bebiztosították a helyüket a fináléban. Ez már a csapat negyedik gólja volt a horvát Granicar (gránicsár) ellen, és a Richter-tanítványok meg sem álltak hétig.
- Ezek a horvát és déli országból érkezett csapatok jók és erős fizikumúak, ezt az idei torna is bizonyítja. Most egy kicsit kevesebb a külföldi, veretlenül állunk, és ha így haladunk, döntőt fogunk játszani - mondja a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U15 Richter Sándor edzője, Richter Sándor.


A fiúk hullámzóan teljesítettek a héten, de a felkészülés elején ez nem is meglepő.
Richter Sándor azt mondja: pont tegnap játszottak egy olyan meccset, ami kínkeserves volt, ez a félidő viszont olyan volt, amit szerettek volna. Az idény eleji forma érvényesül, remélik, ezt át tudják venni, és át tudják menteni a bajnokságra is.


A fiúk minden nap pályára léptek, és több izgalmas mérkőzést játszottak. A csapat kapusa ugyancsak nagy élményekkel gazdagodott a héten.


- Tegnap két tizenegyest fogtam, a macedónok és a horvátok ellen 1-1-et játszottunk, nyertünk a Dél-Balaton, a Kaposfüred ellen, jó a torna - mondja a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U15 tagja, Krokovics Bálint. Hozzátette: a Virágfürdőben és a Kossuth téren is együtt vannak, és nagyon jók a csapatépítő programok is.


A zöldmezesek vendégként is otthon érezhették magukat ezen a pályán. (SNIT 1369) A kaposvári helyszínek mellett az idén Hetes és Mezőcsokonya kapcsolódott be a fesztivál programjába.
- Harmadik éve van nálunk ez a fesztivál, és mindent elkövetünk azért, hogy minden nagyon jól menjen. A falunak is érdeke ez, és sokan jönnek ki megnézni a meccseket - teszi hozzá Mezőcsokonya alpolgármestere, Páli Béla.


Mezőcsokonyán egyébként is szeretik a focit: a helyiek a megyei első osztályban szerepelnek, és jó az utánpótlásuk is. A 8. Intersport Ifjúsági Futballfesztivál szombaton ér véget a döntőkkel. Reggel 8 órától négy mérkőzést rendeznek a Rákóczi stadionban, 15órától pedig további kettőt a Cseri úti műfüves pályán. A 18-19 éves korosztályban biztosan lesz somogyi aranyérmes, ugyanis a Toponár és a Kiskorpád játssza majd a finálét.

Címkék: mérkőúzések, Bene, Akadémia, izgalmas, Mezőcsokonya, sport