A  Keppel Gábor által irányított lovarda a következetes munkának köszönhetően jelenleg már dobogós a régiós bajnokságban.

Tavaly még egy kaszáló lekerített része volt a pálya, az idén tavasszal markolók, erőgépek jelentek meg és egyenletes terepet alakítottak ki. Imre Győző, az Acsa 2001 kft. ügyvezetője elmondta: a versenybírák páholya mellé egy nézőtéri színt is létrehoztak, s rendbe tették az utakat, elfüvesítették az új arénát, átfolyókat építettek, versenyzői parkolót alakítottak ki. A lótenyésztés jól illeszkedik  mezőgazdaságra szakosodott cég profiljába. Nem titkolt vágyuk, hogy három év múlva lipicai ménest avassanak, amelynek értékes törzsállománya megvan, saját kancáiktól várják a kötelező létszám elérését. A régiós és a megyei bajnokságban most még egy fogattal indulnak, de  két éven belül egy fiatal versenyzőt is indítani szeretnének. Az eredményeik biztatóak, dobogón állnak a verseny hajrában. Fontos elismerésnek számít, hogy nemcsak a jó helyezésekre lehetnek büszkék, de legutóbb a mohácsi derbin a fiadi kettesfogat kapta a legjobb fogatnak járó küllemi elismerést, amelyben az összhangot, a lovak kiállását, munkáját és a hajtó irányítását is pontozták.

fiad lovas

(A fiadi lovarda versenyzője Keppel Gábor dobogós helyen várja a folytatást.)

Keppel Gábor, aki négyéves korától a lovassport szerelmese, ugyancsak örül az elismerésnek., és elmondta: az elmúlt évben kezdték a versenyzést, versenyrendezést és a kitűzött tenyésztési célok megvalósítását. A lovas életben mindig hosszútávra kell tervezni. A következetes munka minden területen előrelépést mutat. Az idei II. Fiadi regionális „C” kategóriás kettesfogathajtó versenyt már egy szabványméretű és talajadottságú, eső esetén is megközelíthető pályán rendezhetik.

Folyamatosan épül, szépül a pálya környezete is. A július 28-i verseny a 7. fordulója lesz a Somogy megyei és a régiós pontokért folytatott küzdelemnek. Somogy, Tolna, Baranya, Zala megyéből érkeznek az ismert hajtók. Az öt legjobb eredmény alapján a  régió négy fővel képviselteti magát az országos döntőn. A dél-dunántúli régió mezőnye nagyon erős, nem véletlenül nyert ez a fogathajtó csapat már többször aranyérmet, és adta ez a régió a „C” kategóriás magyar bajnokot. A szervezők huszonkét indulóra számítanak, a közönséget pedig egész nap meglepetések várják.

fiad lovas

Címkék: fogat, fiad, hajtás, lovas, verseny, sport