A Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE versenyzője a 200 méteres uszonyos gyorsúszó számot nyerte meg magabiztosan.

A 16 esztendős sportoló végig nagy formában versenyzett Ausztriában: az első napon egy második és egy harmadik, a második napon pedig egy harmadik helyezést szerzett, csütörtökön pedig fő számában, 200 méteren lépett rajtkőre. Varga Krisztina már a döntő elején az élre úszott, és végig vezetve, csaknem egy másodperc előnynel hódította el az aranyérmet két lengyel riválisa előtt. A somogyi tehetség az első hely mellett annak is örülhetett, hogy három másodperccel javította meg saját egyéni csúcsát.

- Kriszta végig betartotta a megbeszélteket, és taktikusan, jól úszott. Kihozta magából, amit tud - mondta Kovács László mesteredző, aki a helyszínen izgulta végig tanítványa döntőjét.
Az Adorján SE elnök-vezetőedzője negyedik junior világbajnokát köszönthette, Vinkler Péter, Wirtz Melinda és Kovács Zsófia után Varga Krisztina is bekerült a sportág és az egyesület aranykönyvébe.

És még nem volt vége: Varga Krisztina a 4X100 méteres váltó első embereként, élete legjobb idejével nagy részt vállalt abban, hogy a csapat negyedik lett.

A kaposváriak másik válogatott versenyzője, a mindössze 15 éves Pamuki Dávid újoncként, egyéni rekorddal szerzett 10. helyezést 200 méteren.

Címkék: krisztina, varga, érem, bravúr, adorján, úszás, sport