Nehéz meccs várt az újonc marokkóikra Kaposfüreden. Az FC Angora U17-es csapata a Marosvásárhely ellen nyitotta szereplését az ifjúsági futballfesztiválon.

- Egy perui csapat mesélt nekünk erről a tornáról. Nagyon örülünk neki, hogy itt lehetünk. Úgy hallottuk, hogy ez a legnagyobb utánpótlás labdarúgó rendezvény Magyarországon - mondta az FC Angora elnöke, Abyelmjid Ghanudram.

Az FC Angora egyesületét 1967-ben alapították. A casablancai alakulat utánpótlása rendszeresen részt vesz nagyobb európai focikupákon.

- A klubunk hosszú évek óta járja Európát. Voltunk Hollandiában, Auszriában és Franciaországban is tornákon. Magyarországon most vagyunk először. Kaposvár nagyon szép város, úgyhogy szeretnénk ide visszajönni - mesélte az edző.

- Az a célunk, hogy megismerjünk más, idegen kultúrájú országokat, és az ő futballjukat - mondta Zakaria Belkhair.

Az afrikai csapat hosszú utat tett meg, mire Kaposvárra ért.

- Négyezer kilométert utaztunk busszal, de azt hiszem, megérte. A régi legendás magyar játékosok, például Puskás miatt is jó érzés Magyarországon játszani - mesélte Jehbi Rouniab.

Szimpatikus csapat ez a marokkói. Minden bizonnyal a kaposfüredi elsősegélyt nyújtó stáb hölgy tagjai is így gondolják. Az orvosi stáb azonban hiába dolgozott kifogástalanul, az afriakaiak 2-0-ra kikaptak marosvásárhelyi ellenfelüktől.

Címkék: afrika, futball, fesztivál, foci, kaposvár, sport