A somogyi színek képviselői az idén is szeretnék megállni a helyüket az erős nemzetközi mezőnyben. Még akkor is, ha ezen a héten nem az eredmény a legfontosabb.

Nem kellett sokat várni az első gólokra a 8. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon. Kaposvár legnagyobb rendezvényének egyik központja ebben az évben a Rákóczi Stadion edzőpályája. Egy időben itt több meccset is játszanak a fiatalok, és az érdeklődő közönség négy kontinens együtteseivel találkozhat. A tornára 27 ország 182 csapata nevezett, és 10 korosztályban kezdődött meg a küzdelem. A legnépszerűbb korosztály a 12 éveseké, itt 24 alakulat csatázik az első helyért. A somogyiak is mezt húznak ezen a héten: a kaposváriakon kívül többek között a nagyberki, a mezőcsokonyai és a balatonlellei gyerekek is pályára lépnek.

A Rákóczi iskola pályáján ugyancsak potyogtak a gólok. A sárga-feketében látható venezuelaiak nagy verést mértek a nagyberki együttesre, ezt követően pedig a Rákóczi 11 évesei küzdöttek meg egy fővárosi gárdával.

A zöldmezes kaposváriak már az elején fölénybe kerültek, és végül nem maradt el a magabiztos diadal. A Bene akadémia növendékei már nagyon várták a torna kezdetét.

- Ezt már mindenki nagyon várta. Örülünk, hogy van egy kapus, aki átjött hozzánk a nagyobb korosztályból, és nagyon szeretjük. Minden nap nehéz edzés volt, kapura rúgtunk, sokat cseleztünk, csináltunk 2+1-eket. Most játszunk egy budapesti csapattal, holnap a ciprusiakkal, szerdán pedig a románokkal - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U11 játékosa, Baki Péter.

A fiúk fiatal edzője szerint egy ilyen fesztiválon nem az eredmény a legfontosabb, de mindenképpen hasznos a részvétel.

- Annyiban más, hogy nekünk majd 11-11 elleni meccs lesz, de itt még U11-ben indultunk, 6+1-ben. A cél, hogy a fiúk összeszokjanak, csapatépítés-jellege lesz. Az eredmény nem fontos. Azt várom, hogy egy jó kis csapat alakul ki augusztus 18-ra, amikor elkezdődik a bajnokság - árulta el a  Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U11 játékosa, Horváth Miklós.

A focifesztivál holnap folytatódik és egészen szombatig tart. A kaposvári pályák mellett Mezőcsokonyán és Hetesen is rúgják a labdát a fiatalok, a fesztiválfalu pedig a Kossuth téren ad elfoglaltságot a játékosoknak és a kísérőknek.

Címkék: youth, intersport, foci, fesztivál, kaposvár