A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint minden a tervek szerint halad: indulhat a somogyi megyeszékhely legnagyobb rendezvénye, az Intersport Ifjúsági Futballfesztivál – immár nyolcadszor.

Kenéz Ádám fesztiváligazgató elmondta: a csapatok legnagyobb része vasárnap érkezett meg, és volt is dolga bőven a szervezőbizottságnak, hiszen négy kontinens 27 országának fiataljait kellett regisztrálniuk a Kaposvári Egyetemen kialakított központban. Ahogy már megszokhattuk, ismét találkozhatunk olyan együttesekkel, amelyek először élvezik Kaposvár vendégszeretetét.

Egyenesen idáig utaztak a chileiek, a marokkóiak és a macedónok is, és visszajáró vendégként köszönthetjük például az olaszokat vagy a közép-kelet európai országok képviselőit. A közönség nem csak a külföldieket láthatja majd a város, illetve Mezőcsokonya és Hetes pályáin, hanem a legtehetségesebb somogyiakat is. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia például minden korosztályban rajthoz áll, és a remények szerint az idén sem marad első hely nélkül.

A Kossuth téren is serény munka folyt az elmúlt órákban, hiszen itt lesz az egész rendezvény lelke – ahogy Kenéz Ádám fogalmazott -, a fesztiválfalu. A házigazdák ebben az évben is gondoskodnak arról, hogy a fiatalok akkor is jól érezzék magukat, ha éppen nem meccset játszanak.

A rendezők mindenkit várnak hétfőn este a látványos megnyitóra, és az azt követő két mérkőzésre a Rákóczi Stadionba. A csapatok 18 órától gyülekeznek a Kossuth téren, majd együtt vonulnak át a Pécsi utcába. A program 19 órakor kezdődik, és hiba lenne kihagyni. Az Intersport Ifjúsági Futballfesztivál minden programja ingyenes. Internetes portálunk és a Kapos Televízió sportműsora folyamatosan beszámol a fejleményekről.

Címkék: 27 ország, csapatok, focifesztivál, fiatalok, Kaposvár, sport