Az MTK elleni rajtig hátralévő időszakban a frissítés és a taktika gyakorlása kerül előtérbe.

Két hét van vissza a bajnoki rajtig, és lassan összeáll a Kaposvári Rákóczi kerete. A zöld-fehéreknél egy-egy új ember még várható, de jelentős változások már nem. Az eddigi ellenfelekkel vívott felkészülési mérkőzések azt mutatják, lassan összhangba kerül Prukner László elképzelése a csapat munkájával.

- Igen, voltak személyi változások, lassan kialakul az új keret, nem vagyunk még csúcsformában, de nem is most kell, majd a bajnoki rajtra, van még addig két hét, azon vagyunk, hogy sikerrel vesszük az első fordulót - mondta a Kaposvári Rákóczi FC focistája, Hegedűs Dávid.

A klub folytatja azt a hagyományt, hogy markáns délszláv ellenfelekkel szemben készül, és erősebb csapatok ellen teszi próbára tudását. A labdarúgók szerint ebből csak jól jöhetnek ki.

- Azt gondolom, hogy jó az, ha más futballkultúrából jövő csapatok ellen játszunk, mert a magyar csapatok ellen játszunk bőven év közben, ezek más felállásban, más szisztémában futballoznak, ha fejlődni akarunk, meg kell ismerni ilyen futballkultúrákat is, mert tudunk profitálni ebből - mondta a Kaposvári Rákóczi FC focistája, Oláh Lóránt.

A játékosok tudják, sem a felkészüléskor, sem a bajnokságban nem lehet lábat lógatni és az sem elég, ha a cipőket viszik ki a pályára.

Még nem bújtak bele a szerelésekbe a Rákóczi aranylábú fiai, de két héttel a bajnoki rajt előtt minden munkát elvégeztek a fiúk, ami el volt tervezve.
Előfordulhat, hogy nem Zámbó Bence lesz a Kaposvári Rákóczi utolsó idei igazolása, a Győrből kölcsönbe érkező fiú mellett akár az utolsó pillanatban is igazolhat még a klub. A második csapat feljutott az NB II-be, így a tavalyinál nagyobb lehet az átjárás az első és a második együttes között. A Slaven Belupo ellen kifutó csapat már hasonlíthat a leendő kezdő tizenegyre, de sérülések még közbeszólhatnak akár a bajnoki rajtig is. A tavaly ősszel alapembernek számító Pedro épphogy felépült makacs sérüléséből, ezúttal a bokája zúzódott meg, kérdéses, ő mikorra lesz kész játékos. A felkészülés hajrájában Prukner László bizakodó, de a következő két hétben még rengeteg munka vár a csapatra

Címkék: játékoskeret, igazolás, Prukner László, felkészülés, Rákóczi, sport