A Gyertyános-völgyben ezen a héten az utolsó turnusnak tartanak edzéseket. A táborozók többek között az ügetés, a vágta és az ugratás alapjait is megtanulhatják.

Ha nyár, akkor lovastábor a Gyertyános-völgyben. Jól tudják ezt már a Korona Lovassport növendékei, akik között többen is évek óta visszatérő vendégek.

- Minden héten rendezünk folyamatosan táborokat, ez a negyedik hetünk. Tizennégy-tizenöt gyerek szokott lenni táboronként. Tizenhat éve rendezzük és elég népszerű. Általában azokban a körökben, akik egész évben idejárnak hozzánk, de vannak olyan gyerekek is, akik csak idelátogatnak a városba nagyszülőkhöz, és úgy vesznek részt a táborunkban - mondta a Korona Lovassport Egyesület edzője, Kiss János.

A fiatalabbak a benti lovardában gyakorolnak, az ő feladatuk elsősorban a lovaglás alapjainak az elsajátítása. A haladók viszont már önálló osztályban lovagolnak.

- Elméleti, gyakorlati oktatás van. A gyakorlatban megtanulnak nyergelni, kantározni, a nyereg, kantár részeit, a ló színek, és az ilyen alapvető dolgokat, például takarmányozás, hogy megismerjék mi a széna, mi a szalma, mi a zab - tette hozzá Kiss János.

A táborozók között olyan tanuló is akad már, aki az ügetés, a vágta és az ugratás alapjait is elsajátította.

- Két éve vagyok az egyesületnek a tagja és nagyon jó, én nagyon szeretem ezt a lovasklubot. Jók a lovak, jó a tanárom, meg minden - mondta Gál Fruzsina.

Ló és lovasa között hamar kialakul a barátság. Tóth Dorina már meg is találta kedvencét.

- A Gina, mert nagyon kedves, aranyos és szófogadó, és azt csinálja néha, amit akarok. Valamikor túl sokat. Pucolom a lábát, és akkor így feltartja a lábát, hogy pucoljam ki a patáját és éppen pont nem az következett, mert a patapucolás mindig a legvégén van - mondta Tóth Dorina Evelin.

Nem véletlen, hogy a fiatalok a gyakorlat mellett az elméleti résszel is tisztában vannak. A Korona Lovassport Egyesület kapuja ugyanis nem csak a táborok alkalmával, hanem egész évben nyitva áll az érdeklődők előtt.

Címkék: alapok, Gyertyános-völgy, lovastábor, lovaglás, gyerekek, sport