Az országos bajnokság után kihirdetett válogatott keretben Stier Lilla, Kovács Zsófia és Németh Dávid is helyet kapott. A remények szerint 2012-ben sem marad érem nélkül az Adorján SE. Az egyesületre egyre nagyobb terhet ró a sikeremberek külföldi versenyeztetése.

Halmozták az érmeket a kaposváriak a felnőtt uszonyosúszó országos bajnokságon, és a remek teljesítménynek köszönhetően hárman kerültek be a válogatottba. A Hódmezővásárhelyen megrendezett viadalon a 18 éves Stier Lilla volt a legeredményesebb kaposvári.

- Nagyon fontos verseny volt, itt dőlt el, hogy ki uatzhat az Európa-bajnokságra. Öt aranyérmet sikerült szereznem, megnyertem a három kisuszonyos számomat, illetve a két váltóban is sikerült nyernünk, emellett országos csúcsokat úsztunk. Nagyon jó időket úsztam, ahhoz képest, hogy még csak július eleje van és augusztus közepén lesz az Európa-bajnokság, és abban bízom, hogy elég jó időket fogok úszni és jó helyezéseket elérni - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sportolója, Stier Lilla.

A 21 esztendős Kovács Zsófia két második és egy harmadik helyezést ért el az ob-n, és korábbi világbajnokként készül az idei nyár legnagyobb versenyére.

- A felkészülésem nem oylan volt, mint szokott. Államvizsgáztam a Pécsi Tudományegyetemen és felvételiztem kettő szakon is, így elég sok edzést kihagytam, de sikerülét a végét meghajtani, és kijuottam az EB-re 50, 100, 200 méteren, illetve 100 búváron. Szeretnék döntőbe kerülni és minél közelebb jutni a dobogóhoz - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE sportolója, Kovács Zsófia.

A 17 esztendős Németh Dávid két ezüst- és két bronzérmet könyvelhetett el az ob-n.

- Az országos bajnokságon nem jött ki az igazi forma, de edzen még tudunk változtatni, és minden erőmmel azon elszek, hogy jól szerepeljek az Európa-bajnokságon - mondta a Kaposvári Középület-kivitelző Adorján SE sportolója, Németh Dávid.

Az Adorján SE vezetőire egyre nagyobb terhet ró a sikeremberek nemzetközi versenyeztetése.

- Egyre nehezebb a helyzet, egyre kevesebb szponzornak van pénze, hogy segítsen. a nevezési és a részvételi díjat egyre nehezebb összeszedni, pedig ezen múlik, hogy egyáltalán kijutnak-e. Várjuk a támogatókat, akik segtik az ő kiutazásukat - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE mesteredzője, Kovács László.

Az uszonyosúszás egyre több európai országban hódít, így nem véletlen, hogy az élmezőny is egyre erősebb. Nem lesz tehát könnyű érmeket szerezni az augusztusi olaszországi viadalon.

Címkék: uszonyosúszók, Stier Lilla, Adorján SE, országos, Kaposvár, sport