Az egykori vezetőedző azt is elmondta: nem biztos, hogy csak az ő játékosai követtek el bűnt a találkozó alatt.

A Kaposvölgye NB II-es labdarúgócsapatának öt játékosát azonban belevitték. A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a nagyberki egyesület futballistái a 2009. október 28-án lejátszott Szigetszentmiklós elleni Magyar Kupa-mérkőzés eredményét befolyásolták. S. Józsefet, V. Józsefet, J. Gyulát, Sz. Lászlót és H. Gyulát ebben az ügyben hallgatták ki. Horváth Lajos, a klub korábbi vezetőedzője értetlenül áll a történtek előtt.

- Egy nem várt állapotba kerültem. Több olyan labdarúgó volt, akikkel több évet dolgoztam együtt, megbíztam bennük és azt kell, hogy mondjam nyilvánvaló, hogy nem tekintek erre a helyzetre pozitívan, mert több labdarúgó úgy érzem, hogy becsapott - mondta a Kaposvölgye VSC korábbi vezetőedzője, Horváth Lajos.

Horváth Lajos szerint nem biztos, hogy csak az ő játékosai követtek el bűnt a 3-2-re elveszített szigetszentmiklósi találkozón.

- Olyan érzésem volt a mérkőzésen, mintha a játékvezető bizonyos módon befolyásolta volna az eseményeket. Két tizenegyest nem adott meg. Az első reakcióm az volt, hogy ő talán érintett az ügyben - tette hozzá Horváth Lajos.

Ez év májusában derült fény arra, hogy két és fél évvel ezelőtt bundáztak a Kaposvölgye korábbi játékosai. Egykori edzőjük a szigetszentmiklósi találkozón kívül is tapasztalt furcsa dolgokat.

- Azt is látom, hogy amikor egyesületek bizonyos mértékig ugye problémás keretek közé szorulnak, akkor a rutinosabb labdarúgóknak a feje megindul, és sajnos, ami a legnagyobb probléma, hogy a különböző fogadási rendszerek feladják azt a sanszot, hogy ezek a labdarúgók éljenek a helyzettel. Több mérkőzés úgy tűnt nekem kifelé, hogy megnyert meccseket utolsó tíz percben a csapat úgy elvesztett, hogy abban láttam én direkt hibákat. Nyilvánvaló ezeket ma már nem lehet bizonyítani, de aki ebben a labdarúgásban jártas, az tudja, hogy semmi sem véletlen - tette hozzá az egykori tréner.

A gyanúsítottak közül V. József beismerő vallomást tett. Sz. László a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. J. Gyula és H. Gyula a gyanúsítás ellen panasszal éltek, majd a vallomástételt megtagadták. S. József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta. A vezetőedző, Horváth Lajos Komlóra távozott az egyesülettől, és egy rendkívül sikeres szezont produkált a baranyai alakulattal.

Nagyberkiben azóta hatalmas változások történtek. A Kaposvölgye egyesülete megszűnt, az új vezetőséggel és játékosokkal felálló FC Nagyberki pedig a megyei első osztály élmezőnyében zárta első bajnoki évét.

Címkék: Kaposvölgye VSC, gyanúsítottak, játékosok, bunda, egyesület, sport