Steiner Rezső 125 éve szültett Mosdóson. Az ő emékére rúgták a bőrt szombaton délután a településen. Az ökölvívó az 1912-es stockholmi olimpián vett részt.   
- Az ő tiszteletére rendezünk minden évben immár 17. alkalommal egy olimpiai napot. Ahova olimpikon vendégeket például példaképeket hozunk a fiataloknak - mondja Bóna Károly, az Olimpiai Baráti Kör elnöke. Hozzátette: 17. éve rendezik meg a parlagfű kupát. - Ez tulajdonképpen egy egészséges életmód azt mondják: somogy a leggazdagabb parlagfűben, mi meg ezt írtjk, is és egybe kötöttük az olimpiai nappal - zárta az elnök.
A rendezvényre több volt olimpikont is meghívtak. Gula László olimpikon ökölvívó azt mondja: szurkol az idei magyar kijutóknak.     
- Három kijutó van, magyar boxolók nem tudom attól függ, hogy milyen sorsolást kapnak. Lehet jó és lehet rossz is - mondja Gula László, olimpikon ökölvívó.
Gedó György olimpiai bajnok és kétszeres Európa-bajnok ökölvívó szerint péladértékű a mosdósi sporttevékenység.
- Ez a munka az összefogás munkája sok fiatalt mozgósít, én mindig is szorítottam, mert annó és is Békéscsabán kezdtem a sportolói pályafutásomat, onnan kerültem a csúcsra, amit eddig sem sikerült senkinek megdönteni - mondja Gedó György.
Az olimipai napon átadták az új helyen lévő sportpályákat. Amit rögtön bírtokba is vehettek a fiatalok. A 2 hektáros területre 3 millió forintból építettek pályákat.
- Pályázati úton a sportkörrel együtt pályáztunk jobban mondva az önkormányzat segítette. Tavasszal kezdtük meg áthelyezni a strandröplabdapályát, a streetball pályát és a füves kispályát pedig újra kellett gyepesítenünk - mondja Keresztes József Mosdós polgármestere.  
A nyolc csapat részvételével megrendezett Parlagfű Kupa labdarúgótornán kívül strandröplada, streetballbajnokság és még görkorcsolyaverseny is várta a kicsiket és nagyokat.

Címkék: Rezső, Steiner, emlékeztek, sportnap, Mosdós