Labdarúgó nyelven szólva teltház előtt tartotta meg ünnepi beszédét Szita Károly, Kaposvár polgármestere az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának évzáróján. A szervezet társadalmi elnöke mondandójában külön kiemelte: örül annak, hogy továbbra is a labdarúgás a legnépszerűbb sport a megyében. A számok tényleg önmagukért beszélnek, hiszen kilencvenhat együttessel rajtoltak el a somogyi bajnokságok. Csendes Balázs megyei igazgató szerint még a vártnál is izgalmasabb véghajrát hoztak a pontvadászatok.


- A megyei első osztályban a Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő együttese a Babócsával vívott nagy harcot az aranyéremért. A bajnoki címet végül a Balaton-partiak szerezték meg - mondja Csendes Balázs az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója.
- Tizenhét évvel ezelőtt nyertünk megye egyes bajnokságot. Még most is vannak játékosok, akik akkor bajnokok voltak, illetve fiatalok is, például ugye a gólkirályunk is, Horváth Milán is az utánpótlásunkból került ki. Az időseknek és a fiataloknak a jó összehangja, a jó csapategység, ami ezt a sikert eredményezte - hangsúlyozta Somogyi Zsolt egyesületi elnök, a Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő KSK-tól.


A Nagyberki VSC egyesületi elnöke, Zsalakovics László azt mondja: a balatonkeresztúri együttes hiába nyert bajnokságot, nem vállalja a magasabb osztályban való indulást. Nagyberkiben viszont egy év múlva már NB III-as csapatot szeretnének látni a vezetők. Céljunk az az, hogy egy megye egyes bajnokságot szeretnének a jövőben is játszani. Szeretnének bajnokságot nyerni, és az NB III-ban folytatni a pályafutását a Nagyberkinek.
A másodosztály Déli-csoportjában szereplő böhönyei együttes hatalmas csatában vívta ki a megyei élvonalba jutást. Hanusz János tanítványai büntetőkkel verték a Somogyjádot az osztályozón.


- A jó csapategységnek köszönhető, meg a rengeteg helyi játékos, akik a magánéletben is barátok, meg a pályán is. El kell mondani, hogy 95 % a helyi játékos nálunk - mondja Bíró Attila egyesületi elnök, a Böhönye KSE-től.
A helyezetteknek járó serlegek mellett különdíjak is gazdákra találtak. Az öreglaki Balogh Zsolt kiváló szezont zárt és gólkirályi címet szerzett a megyei másodosztály Északi-csoportjában.
- Igen, remekül sikerült, bár sajnálom azt, hogy nem tudtunk egy dobogós helyet elérni. Én úgy érzem, hogy elég jól teljesítettem, 35 gólommal hozzájárultam a csapatnak a sikeréhez - tettwe hozzá az Öreglaki MEDOSZ SE gólkirálya, Balogh Zsolt.
Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságában már a következő szezon előkészületein dolgoznak. Az új bajnokságokra már le lehet adni a nevezést, a jelentkezési határidő július 6-án jár le. Az igazgatóság legfőbb célja az, hogy könnyítsen a csapatok terhein, és ezáltal minél több együttest vonjon be a somogyi labdarúgásba.


Címkék: ünnepi, záró, teltház, évad, beszéd, labdarúgás, sport